Home Featured Ο Μπιλ Γκέιτς επισκέπτεται το Πακιστάν για να βοηθήσει στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

Ο Μπιλ Γκέιτς επισκέπτεται το Πακιστάν για να βοηθήσει στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

0
Ο Μπιλ Γκέιτς επισκέπτεται το Πακιστάν για να βοηθήσει στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας

Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος ασχολείται με φιλανθρωπίες, επισκέφθηκε το Πακιστάν, την Πέμπτη, για να συναντήσει τον Πρωθυπουργό Ιμράν Καν και να συζητήσουν την εξάλειψη της πολυομυελίτιδας, σε μια από τις δύο τελευταίες χώρες του κόσμου όπου ο ιός παραμένει ενδημικός.

“Αυτή είναι η τελική και πιο δύσκολη φάση της προσπάθειας εξάλειψης, αλλά με το να διατηρήσουμε το μομέντουμ και παραμένοντας σε εγρήγορση, το Πακιστάν έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, τελειώνοντας την πολιομυελίτιδα για τα καλά”, είπε ο Γκέιτς σε δήλωσή του. “Η δέσμευση του Πακιστάν να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα αποτελεί έμπνευση” είπε.

Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, του οποίου ο Γκέιτς είναι συμπρόεδρος, συμμετέχει στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία Εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας (GPEI), ενός πρότζεκτ ανάμεσα σε κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

Το Πακιστάν, μαζί με το γειτονικό Αφγανιστάν, είναι μία από τις δύο χώρες στον κόσμο, όπου η πολιομυελίτιδα συνεχίζει να κυκλοφορεί. Λειτουργοί υγείας και φιλάνθρωποι λένε ότι οι προσπάθειες του Πακιστάν να εξαλείψει την ασθένεια βρίσκονται σε ένα ελπιδοφόρο αλλά ευαίσθητο στάδιο.

Κανένα παιδί δεν έχει παραλύσει από επιθετική πολιομυελίτιδα στο Πακιστάν εδώ και πάνω από ένα χρόνο, σύμφωνα με το Ίδρυμα Γκέιτς, αλλά ο ιός ανιχνεύτηκε τον Δεκέμβριο σε δείγμα του δικτύου αποχέτευσης στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης του επίσκεψης στο Πακιστάν, ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων για τον κορωνοϊό, το οποίο καθοδηγεί την αντίδραση της χώρας στην πανδημία.

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Αρίφ Αλβί απένειμε το βραβείο Hilal-e-Pakistan, το δεύτερο υψηλότερο βραβείο πολιτών της χώρας, στον Γκέιτς κατά τη διάρκεια τελετής.

Πηγή:ΚΥΠΕ