Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Δήμος Λευκωσίας με την Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση FLORIADE EXPO 2022

Ο Δήμος Λευκωσίας με την Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση FLORIADE EXPO 2022

0
Ο Δήμος Λευκωσίας με την Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση FLORIADE EXPO 2022

Ο Δήμος Λευκωσίας συμβάλλει την Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση FLORIADE EXPO 2022, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Almere της Ολλανδίας από τις 13 Απριλίου έως τις 13 Οκτωβρίου 2022.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας τα επίσημα εγκαίνια της FLORIADE EXPO 2022 τελούνται στις 13 Απριλίου από τον Βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο.

Περιεχόμενο της συμμετοχής είναι η προβολή της ύπαρξης της Πράσινης Γραμμής που χωρίζει της Λευκωσία στα δύο, ως την τελευταία διαχωρισμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, συνεχίζει ο Δήμος Λευκωσίας.

Διευκρινίζει ότι η καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου Τζούλια Τζώρτζη του Πολυτεχνείου του Μιλάνου και του Πανεπιστημίου Νεάπολις, μετά από εξουσιοδότηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, σχεδίασε και υλοποίησε Θεματικό Κήπο, μαζί με την καθηγήτρια Cristina Musacchio και τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου που συναποτελούν την Εθνική Συμμετοχή της Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση FLORIADE EXPO 2022, που πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια.

Την ομάδα που αποτελεί την κυπριακή αντιπροσωπεία έχουν στηρίξει και συμβάλλει οικονομικά το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών και ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου ως κατεξοχήν φορείς αντιπροσώπευσης της Κύπρου στην FLORIADE EXPO 2022.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας η κ. Τζώρτζη εξελέγη μέλος του Steering Committee της FLORIADE EXPO 2022 στις εκλογές της πενταμελούς Steering Committee που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Απριλίου, πρόεδρος της οποίας εξελέγη ο Aldwin Dekkers, Belgian Commissioner-General to Expo 2020 Dubai και Floriade Expo 2022 Almere και αντιπρόεδρος ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ολλανδία Giorgio Novello.

Πηγή:ΚΥΠΕ