X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Λεμεσού ενημερώνει κοινό και φορείς για πρόγραμμα για κλιματικά ουδέτερες...

Ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει κοινό και φορείς για πρόγραμμα για κλιματικά ουδέτερες πόλεις

Σκοπεύοντας στη συνδημιουργία της Λεμεσού του αύριο, με την εμπλοκή όλων των πολιτών και φορέων, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των 100 πόλεων που θα κληθούν να καταστούν κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030 (EU Cities Mission).

Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού αναφέρει ότι η συμμετοχή στην συγκεκριμένη αποστολή αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για την πόλη και την Κύπρο γενικότερα, αλλά την ίδια ώρα αποτελεί και μια τεράστια πρόκληση, αφού όπως τονίζει, οι στόχοι θα επιτευχθούν μόνο μέσα από την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων και την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του συνόλου των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λεμεσού καλεί εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες, σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός η ενημέρωση του κοινού για την πρωτοποριακή Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, αφετέρου, μία πρώτη συζήτηση με ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες για τη Λεμεσό του 2030». προστίθεται.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί και ο Επικεφαλής της Διοικητικής Μονάδας Αποστολής Πόλεων, Philippe Froissard, καθώς και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με το πάνελ το δικό τους όραμα και τις δικές τους ιδέες για μία κλιματικά ουδέτερη κι έξυπνη Λεμεσό.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share