Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στο 3ο συνέδριο για το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης της ΕΕ

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στο 3ο συνέδριο για το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης της ΕΕ

0
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας στο 3ο συνέδριο για το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης της ΕΕ

Για τον ρόλο των τοπικών αρχών στις προκλήσεις που θα επιφέρει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, μίλησε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος συμμετείχε στο τρίτο ετήσιο συνέδριο για το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης (Technical Support Instrument) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπή (DG REFORM) Μάριο Νάβα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος συμμετείχε ως ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Public administration for the future and adaptable to change», όπου ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο των τοπικών αρχών σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλον, απέναντι στις προκλήσεις που θα επιφέρει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο συνέδριο συζητήθηκε η ανάγκη για εκπαίδευση του προσωπικού, η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, η σημασία του ανασχεδιασμού υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν τις τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή μετάβαση και η  κινητικότητα.

Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών και ήταν πρώτη φορά που προσκλήθηκε Δήμαρχος από την Κύπρο να συμμετάσχει στο συνέδριο.

Το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης (Technical Support Instrument) αποτελεί πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέχει εξατομικευμένη τεχνική εμπειρογνωμοσύνη στα κράτη μέλη της ΕΕ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Η τεχνική υποστήριξη καλύπτει σημαντικούς τομείς πολιτικής της ΕΕ όπως πράσινη μετάβαση, ανταγωνιστικότητα, διακυβέρνηση και δημόσια διοίκηση, δεξιότητες κ.α.

Πηγή:ΚΥΠΕ