X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗO ΓΓ του ΟΗΕ θα ενημερωθεί από ΝτιΚάρλο και τότε θα δει...

O ΓΓ του ΟΗΕ θα ενημερωθεί από ΝτιΚάρλο και τότε θα δει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, δηλώνει ο εκπρόσωπός του

Αυτό που έχει σημασία για τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ είναι να ενημερωθεί προσωπικά από τη Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο όταν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και τότε θα δει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, απάντησε ο Εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε την Πέμπτη, κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ, αν υπάρχει κάποια πιθανότητα για μια νέα πρωτοβουλία από τον Γενικό Γραμματέα και αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Γκουτέρες σκέφτεται, μετά το ταξίδι της κας ΝτιΚάρλο, να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον κ. Τατάρ να έρθουν στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Ντουζαρίκ δήλωσε ότι η Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδια για πολιτικά θέματα και την οικοδόμηση της ειρήνης, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, συνεχίζει την επίσκεψη της στην Κύπρο. Όπως ανέφερε, την Πέμπτη επισκέφθηκε την ιστορική πόλη της Αμμοχώστου για να ενημερωθεί για το σημαντικό έργο για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς που μοιράζονται όλοι οι Κύπριοι. Εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι τα επιτεύγματα σε αυτόν τον τομέα θα συμβάλουν στην οικοδόμηση γεφυρών στο μέλλον.

Η κ. ΝτιΚάρλο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της νεολαίας και τόνισε ότι οι φωνές των νέων γυναικών και ανδρών είναι ζωτικής σημασίας για μια βιώσιμη ειρηνική λύση στην Κύπρο και αλλού. Είπε, επίσης, ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να φέρουν περισσότερους νέους στο τραπέζι.

Ο ανταποκριτής του OMEGA  Μιχάλης Ιγνατίου ρώτησε τον Εκπρόσωπο αν υπάρχει κάποια πιθανότητα για μια νέα πρωτοβουλία από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο και αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Γκουτέρες σκέφτεται μετά το ταξίδι της κ. ΝτιΚάρλο να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον κ. Τατάρ να έρθουν στην Νέα Υόρκη.

“Ο κ. Ντουζαρίκ στην απάντησή του τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία για τον Γενικό Γραμματέα είναι να ενημερωθεί προσωπικά από την κα ΝτιΚάρλο όταν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και τότε θα δει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share