X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣO Ιρλανδός Tony Murphy νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

O Ιρλανδός Tony Murphy νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) εξέλεξαν σήμερα Πρόεδρο τον Tony Murphy, για τριετή ανανεώσιμη θητεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Tony Murphy, ιρλανδικής υπηκοότητας, θα αναλάβει επισήμως το νέο του αξίωμα την 1η Οκτωβρίου 2022, ως ο 12ος Πρόεδρος του οργάνου. Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Klaus-Heiner Lehne, που διετέλεσε Πρόεδρος από τον Οκτώβριο του 2016.

Σημειώνεται ότι τα Μέλη του ΕΕΣ εκλέγουν τον Πρόεδρο ή την Πρόεδρο μεταξύ τους, ως «πρώτο ή πρώτη μεταξύ ίσων», για ανανεώσιμη τριετή θητεία. Ο Πρόεδρος ή η Πρόεδρος φέρει την ευθύνη για τη στρατηγική του οργάνου, τον προγραμματισμό και τη διαχείριση των επιδόσεων, την επικοινωνία και τις σχέσεις με τα ΜΜΕ, τις νομικές υποθέσεις και τον εσωτερικό έλεγχο και εκπροσωπεί το όργανο στις εξωτερικές σχέσεις του.

Το ΕΕΣ είναι ο ανεξάρτητος εξωτερικός ελεγκτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκθέσεις και οι γνώμες του αποτελούν καθοριστικής σημασίας κρίκο στην αλυσίδα λογοδοσίας εντός της ΕΕ, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται για να υποχρεώνουν σε λογοδοσία τους υπευθύνους για την εφαρμογή των πολιτικών και των προγραμμάτων της ΕΕ, ήτοι την Επιτροπή, τα λοιπά θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της ΕΕ, καθώς και τις διοικητικές αρχές των κρατών μελών. Το ΕΕΣ προειδοποιεί για τους κινδύνους, παρέχει διασφάλιση, επισημαίνει αδυναμίες και ορθές πρακτικές και παρέχει καθοδήγηση στους φορείς χάραξης πολιτικής και τους νομοθέτες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η διαχείριση των πολιτικών και των προγραμμάτων της ΕΕ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share