Home Featured Ο Καρίμ Μπενζεμά κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν, κερδίζοντας τη «Χρυσή Μπάλα»

Ο Καρίμ Μπενζεμά κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν, κερδίζοντας τη «Χρυσή Μπάλα»

0
Ο Καρίμ Μπενζεμά κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν, κερδίζοντας τη «Χρυσή Μπάλα»

O Καρίμ Μπενζεμά, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, είναι από χθες το βράδυ ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν 2021-22 καθώς κέρδισε την «Χρυσή Μπάλα».

Η πολύ μεγάλη φετινή πορεία του 34χρονου Γάλλου, η οποία οδήγησε την Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης τον οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας, σπάζοντας το μονοπώλιο των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο για δεύτερη φορά από το 2008. Η πρώτη ήταν με τον Κροάτη Λούκα Μόντριτς το 2018.

Στην τελετή στο θέατρο Σατελέ στο Παρίσι, ο Μπενζεμά παρέλαβε το βραβείο της χρυσής μπάλας από τον Γάλλο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος είχε αναδειχθεί κορυφαίος το 1998.

Ο Μπενζεμά άφησε πίσω του τον Σενεγαλέζο πρωταθλητή Αφρικής Σάντιο Μανέ της Λίβερπουλ και τον Βέλγο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι.

«Αυτό το έπαθλο που έχω μπροστά μου με κάνει πραγματικά υπερήφανο. Όλη τη δουλειά που έκανα, δεν τα παράτησα ποτέ, ήταν ένα παιδικό όνειρο», είπε ο Μπενζεμά κατά την παραλαβή του βραβείου του και σημείωσε πως είχε το κίνητρο καθώς και δύο πρότυπα στη ζωή του. «Τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ρονάλντο. Είχα πάντα αυτό το όνειρο στο μυαλό μου. Υπήρξε μια περίοδος που δεν ήμουν στη Εθνική Γαλλίας, αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να δουλεύω σκληρά, δεν τα παράτησα ποτέ. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το ταξίδι μου. Δεν ήταν εύκολο, ήταν δύσκολο και για μένα και για την οικογένειά μου. Για να είμαι εδώ σήμερα, πρώτη φορά για μένα, είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά μου και θα συνεχίσω», είπε.

Ο Μπενζεμά πέτυχε τη σεζόν 44 γκολ σε 46 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και κατέκτησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη La Liga και το UEFA Champions League.

Κορυφαίος σύλλογος για τη σεζόν 2021/2022 αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

Πηγή:ΚΥΠΕ