Home Featured Ο Μασκ συνδέει την πρόοδο της εξαγοράς του Twitter με την απόδειξη για το ποσοστό των spam bots στο Twitter

Ο Μασκ συνδέει την πρόοδο της εξαγοράς του Twitter με την απόδειξη για το ποσοστό των spam bots στο Twitter

0
Ο Μασκ συνδέει την πρόοδο της εξαγοράς του Twitter με την απόδειξη για το ποσοστό των spam bots στο Twitter

Ο Έλον Μασκ είπε τη Τρίτη ότι η προσφορά του ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν θα προχωρήσει έως ότου το Twitter Inc αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των συνολικών χρηστών του, λίγες ώρες μετά που εισηγήθηκε ότι θα μπορούσε να αναζητήσει χαμηλότερη τιμή για την εταιρεία.

«Η προσφορά μου βασίστηκε στο ότι τα αρχεία του Twitter στην Κεφαλαιαγορά ήταν ακριβή. Χθες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter αρνήθηκε δημόσια να αποδείξει το <5% (για τους λογαριασμούς spam). Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να το κάνει», είπε ο Μασκ σε ένα tweet.

Ώρες αργότερα, το Twitter δήλωσε ότι δεσμεύεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία στην συμφωνημένη τιμή και όρους «όσο το συντομότερο δυνατόν».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μετοχή της εταιρείας αντιστάθμισε τις απώλειες από τις προκαταρκτικές συναλλαγές, αλλά υποχώρησε περίπου 3% στα 36,31 δολάρια, χαμηλότερη από την τιμή της την ημέρα πριν ο Μασκ αποκαλύψει το μερίδιό του στο Twitter, εγείροντας αμφιβολίες εάν ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θα συνέχιζε την προσφορά του των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Αφού έβαλε σε αναμονή την προσφορά του την περασμένη εβδομάδα, εν αναμονή πληροφοριών για λογαριασμούς bot, ο Μασκ είπε ότι υποπτεύεται ότι αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 20% των χρηστών, σε σύγκριση με την επίσημη εκτίμηση του Twitter για 5%.

«Δεν μπορείς να πληρώσεις το ίδιο τίμημα για κάτι που είναι πολύ χειρότερο από ό,τι ισχυρίστηκαν», είπε τη Δευτέρα στο συνέδριο All-In Summit 2022 στο Μαϊάμι.

Ερωτηθείς εάν η συμφωνία είναι βιώσιμη σε διαφορετική τιμή, ο Μασκ είπε, “δεν αποκλείεται. Όσο περισσότερες ερωτήσεις κάνω, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι ανησυχίες μου.”

«Ισχυρίζονται ότι έχουν αυτή την περίπλοκη μεθοδολογία που μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν… Δεν μπορεί να είναι κάποιο βαθύ μυστήριο που να είναι πιο περίπλοκο από την ανθρώπινη ψυχή ή κάτι τέτοιο», είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, ανάρτησε τη Δευτέρα ότι οι εσωτερικές εκτιμήσεις των λογαριασμών spam bot στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα ήταν «πολύ κάτω από το 5%», απαντώντας στην κριτική του Μασκ για τον χειρισμό ψεύτικων λογαριασμών από την εταιρεία.

Η εκτίμηση του Twitter, η οποία έχει παραμείνει η ίδια από το 2013, δεν μπορούσε να αναπαραχθεί εξωτερικά, δεδομένης της ανάγκης χρήσης τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών πληροφοριών για να προσδιοριστεί εάν ένας λογαριασμός είναι spam, είπε ο Agrawal.

Ο Μασκ απάντησε στην υπεράσπιση της μεθοδολογίας από τον Agrawal με ένα emoji. “Λοιπόν πώς ξέρουν οι διαφημιστές τι παίρνουν για τα χρήματά τους; Αυτό είναι θεμελιώδες για την οικονομική υγεία του Twitter”, έγραψε.

Ο Μασκ υποσχέθηκε αλλαγές στις πρακτικές ελέγχου περιεχομένου του Twitter, κατηγορώντας αποφάσεις, όπως η απαγόρευση του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως υπερβολικά επιθετικές, ενώ δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τα “spam bots”.

Ο Μασκ ζήτησε να γίνουν δοκιμές τυχαίων δειγμάτων χρηστών του Twitter για την αναγνώριση των bots. Είπε, «υπάρχει κάποια πιθανότητα να είναι πάνω από το 90% των καθημερινά ενεργών χρηστών».

Αναμένει ότι ο συνολικός αριθμός των χρηστών του Twitter θα αυξηθεί σε σχεδόν 600 εκατομμύρια το 2025 και σε 931 εκατομμύρια σε έξι χρόνια από τώρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ