Home Featured Ο Μίλαν Τράικοβιτς θα κυνηγήσει νέο παγκύπριο ρεκόρ στο Όρεγκον

Ο Μίλαν Τράικοβιτς θα κυνηγήσει νέο παγκύπριο ρεκόρ στο Όρεγκον

0
Ο Μίλαν Τράικοβιτς θα κυνηγήσει νέο παγκύπριο ρεκόρ στο Όρεγκον

Με στόχο να σημειώσει νέο παγκύπριο ρεκόρ θα αγωνιστεί ο Μίλαν Τράικοβιτς στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου, στο Γιουτζίν του Όρεγκον, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Κύπρος εκπροσωπείται με τέσσερις αθλητές στη διοργάνωση, τους Μίλαν Τράικοβιτς, Απόστολο Παρέλλη, Φίλιππα και Ολίβια Φωτοπούλου θα διεκδικήσουν τη διάρκιση και σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς, που στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων στους ημιτελικούς με 13.32, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 13.34, μίλησε στην ΚΟΕΑΣ για τις φιλοδοξίες του από τη διοργάνωση.

«Ο στόχος μου στο Παγκόσμιο αυτό είναι να παλέψω για μια θέση στον τελικό. Το 2019 στην Ντόχα βγήκα 8ος. Τώρα έχω στόχο οποιαδήποτε θέση καλύτερη από την 8η», είπε, προσθέτοντας ότι για να το πετύχει αυτό πρέπει να πετύχει παγκύπριο ρεκόρ, το οποίο είναι και ο στόχος του για φέτος.

Η ΚΟΕΑΣ σημειώνει ότι ο Τράικοβιτς κατάφερε να προκριθεί σε τελικό των 110μ. με εμπόδια, σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, κάτι πρωτοφανές για Κύπριο αθλητή σε δρομικό αγώνισμα. Αναδείχθηκε 7ος Ολυμπιονίκης, 8ος παγκόσμιος πρωταθλητής, 5ος πρωταθλητής Ευρώπης, 4ος σε Κοινοπολιτειακούς, χρυσός Μεσογειονίκης στον ανοικτό στίβο, ενώ στον κλειστό αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης και 8ος παγκοσμιονίκης.

Οι σειρές του πρώτου γύρου στα 110μ. με εμπόδια θα διεξαχθούν στις 11:25 το πρωί της 16ης Ιουλίου (21:25 ώρα Κύπρου).

Σημειώνεται ότι θα είναι η τρίτη συνεχόμενη παρουσία του πρωταθλητή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το 2017 στο Λονδίνο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, αφού το πολύ καλό 13.32 δεν ήταν αρκετό (11ος), ενώ το 2019 στην Ντόχα χρειάστηκε να τρέξει το εντυπωσιακό 13.29 στα ημιτελικά, για να περάσει στον ιστορικό πρώτο τελικό της καριέρας του. Εκεί ρίσκαρε, φεύγοντας πολύ γρήγορα από τον βατήρα, όμως σκόνταψε στα πρώτα εμπόδια και τερμάτισε στην 8η θέση (έτρεξαν εννέα) με 13.87.

Πηγή:ΚΥΠΕ