Ο Έλληνας αθλητής είχε καλύτερη προσπάθεια, την πέμπτη με 8,32 μ., η οποία μάλιστα μέχρι την έναρξη των έκτων προσπαθειών του χάριζε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, σε μια προσπάθεια η οποία ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ διαδοχικά συνέχισε με προσπάθειες στα 8,30 μ., , 8.29 μ ., 8,24 μ., 8,32 μ. και 8,20 μ., στο έκτο του άλμα.

Πρώτος αναδείχθηκε ο Κινέζος Γιάναν Ουάνγκ με 8.36μ.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του μεταλλίου ο Τεντόγλου είπε ότι έχανε πολλά εκατοστά στην προσγείωση, που του στέρησε το χρυσό μετάλλιο.

«Δεν ξέρω τη πήγε στραβά. Έκανα πολύ καλά άλματα, αλλά δεν ξέφυγε ένα μεγάλο άλμα. Σήμερα οι προσγειώσεις μου ήταν κακές. Άφηνα το σώμα μου πίσω και δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα. Είναι κρίμα που του έχασα έτσι. Η φόρα μου ήταν εντάξει, τα πατήματα μου καλά, ίσως λίγο να το έχανα στον αέρα“, είπε ο Έλληνας αθλητής.

“Κρίμα που δεν ήρθε το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα. Το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο ανοιχτού είναι καλοδεχούμενο, τώρα θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ καλύτερα για του χρόνου στη διοργάνωση του 2023, που μάλιστα θα γίνει στην Ευρώπη και θα είναι καλύτερα“.

“Πλέον θα μου φύγει η μεγάλη πίεση. Έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω και μακάρι να αναδειχθώ και νικητής“, κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ