X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣO Oργανισμός Accreditation Canada αναλαμβάνει τη διαπίστευση των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ

O Oργανισμός Accreditation Canada αναλαμβάνει τη διαπίστευση των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ

Διαδικασία διαπίστευσης των νοσηλευτηρίων του ξεκινά ο ΟΚΥπΥ, σε συνεργασία με τον διεθνή αναγνωρισμένο ανάδοχο φορέα “Accreditation Canada”. Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός αναφέρει ότι αυτό είναι ένα ένα σημαντικό βήμα με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.

Όπως αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, ο οργανισμός Accreditation Canada με έδρα την Οτάβα του Καναδά, παρέχει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων αξιολόγησης για φορείς υγείας παγκοσμίως, διαθέτοντας μακρά εμπειρία σε θέματα πιστοποίησης νοσηλευτηρίων. Είναι μέλος του δικτύου συνεργατών του ISQua (International Society of Quality in Healthcare), ο οποίος προωθεί τη ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς το κοινωνικό σύνολο, σε περισσότερες από 70 χώρες. Ως ανάδοχος φορέας, ο Accreditation Canada αναλαμβάνει τη διαπίστευση νοσοκομείων, κλινικών εργαστηρίων και άλλων μονάδων υγείας.

“Η διαπίστευση των νοσηλευτηρίων από τον καναδικό φορέα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τη συνολική λειτουργία του ΟΚΥπΥ και κατ’ επέκταση για τους ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία στις ιατρονοσηλευτικές μονάδες του Οργανισμού”, αναφέρει ο ΟΚΥπΥ. Η διαδικασία διαπίστευσης διασφαλίζει τη συστηματική βελτίωση όλων των διεργασιών εντός των νοσηλευτηρίων, τόσο εκ μέρους του διοικητικού όσο και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, βάσει αυστηρών υγειονομικών προτύπων και διεθνών πρακτικών.

Παράλληλα, η διαπίστευση συνιστά ένα κοινό σημείο αναφοράς για τους συνεργαζόμενους φορείς υγείας ανά τον κόσμο, μέσω του οποίου προάγεται η διεπιστημονική συνεργασία και η χάραξη κοινής στρατηγικής για την αποτελεσματική φροντίδα των ασθενών, προσθέτει ο Οργανισμός, ενώ σημειώνει ότι μέσα από τη διαπίστευση των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, οι ασθενείς μπορούν να είναι πιο σίγουροι πως απολαμβάνουν τις πιο εξελιγμένες πρακτικές φροντίδας, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες.

Ο κύκλος διαπίστευσης θα ξεκινήσει εντός του 2022 για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και το Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, ενώ σε τροχιά διαπίστευσης θα ενταχθούν και άλλα νοσηλευτήρια το 2023.

“Στόχος του ΟΚΥπΥ είναι να εξασφαλίσει την παροχή βέλτιστης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού και να δημιουργήσει το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον για ασθενείς και εργαζομένους”, καταλήγει ο ΟΚΥπΥ στην ανακοίνωσή του.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share