X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ παγκόσμιος ελάχιστος φορολογικός συντελεστής θα αποφέρει $220 δισεκατομμύρια λέει ο ΟΟΣΑ

Ο παγκόσμιος ελάχιστος φορολογικός συντελεστής θα αποφέρει $220 δισεκατομμύρια λέει ο ΟΟΣΑ

Η εισαγωγή ενός παγκόσμιου ελάχιστου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις θα αποφέρει επιπλέον ετήσια έσοδα $220 δισ. για τις Κυβερνήσεις, σύμφωνα με ανανεωμένες εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο οποίος συνέβαλε στη διεθνή συμφωνία για τη μεταρρύθμιση, είπε ότι το ποσό είναι ίσο με 9% των παγκόσμιων εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων.

Σηματοδοτεί μία σημαντική αύξηση από την προηγούμενη εκτίμηση για $150 δισ. ετήσια έσοδα από την εισαγωγή ενός ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 15%.

Πάνω από 130 χώρες, που αντιστοιχούν στο 90% της παγκόσμιας οικονομίας συμφώνησαν το 2021 την επιβολή του συγκεκριμένου συντελεστή για να βάλουν τέλος στην αναζήτηση χαμηλών φορολογικών συντελεστών από τις πολυεθνικές.

Ο παγκόσμιος ελάχιστος φόρος είναι μόνο ένα μέρος, γνωστό ως Πυλώνας Δύο, της συμφωνία για φορολογική μεταρρύθμιση του ΟΟΣΑ. Ο πρώτος πυλώνας, ο οποίος προνοεί τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εκεί που κάνουν τα κέρδη τους, για να ελαχιστοποιηθεί η φοροδιαφυγή, στοχεύει κυρίως ψηφιακούς κολοσσούς, αναμένεται ακόμα να οριστικοποιηθεί.

Ο ΟΟΣΑ αύξησε επίσης τις εκτιμήσεις του σχετικά με το ύψος των ετήσιων ποσών που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Πυλώνα Ένα σε $200 δισ., από $125 που ήταν προηγουμένως. Αυτό θα αποφέρει επιπλέον φορολογικά έσοδα $13-16 δισ., με τα κράτη με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα να έχουν μεγάλα ποσοστά εσόδων.

“Η διεθνής κοινότητα έχει κάνει σημαντική πρόοδο προς την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι σχεδιασμένες να κάνουν τις ρυθμίσεις μας για διεθνή φορολογία πιο δίκαιες και να δουλεύουν καλύτερα σε μια ψηφιοποιημένη, παγκοσμιοποιημένη παγκόσμια οικονομία”, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann, σε ανακοίνωσή του.

“Αυτή η νέα ανάλυση οικονομικού αντίκτυπου υπογραμμίζει τη σημασία μιας γρήγορης, αποτελεσματικής και ευρείας εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων για να διασφαλιστεί ότι αυτά τα σημαντικά πιθανά έσοδα μπορούν να πραγματοποιηθούν”, πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share