X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Πούτιν καθαίρεσε ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές λόγω των αποτυχιών στην Ουκρανία, λέει...

Ο Πούτιν καθαίρεσε ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές λόγω των αποτυχιών στην Ουκρανία, λέει το Λονδίνο

Τις τελευταίες εβδομάδες ανώτεροι διοικητές των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία έχουν καθαιρεθεί, καθώς χρεώνονται τις αποτυχίες στα αρχικά στάδια της εισβολής, αναφέρει το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Σεργκέι Κίσελ, που είχε την ευθύνη διοίκησης της επίλεκτης 1ης Στρατιάς Αρμάτων Μάχης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για την αποτυχία κατάληψης του Χαρκόβου.

Ο αντιναύαρχος Ιγκόρ Οσίποφ, διοικητής του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έχει επίσης απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του μετά από τη βύθιση του καταδρομικού Moskva τον περασμένο μήνα.

Αναφορά γίνεται και στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Υπουργείο μάλλον παραμένει μεν στη θέση του, αλλά χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν διατηρεί την εμπιστοσύνη του Προέδρου Πούτιν.

Η ενημέρωση από το Λονδίνο προσθέτει πως στο ρωσικό στρατό και στο σύστημα ασφαλείας της χώρας μοιάζει να επικρατεί μια «κουλτούρα συγκαλύψεων και μετατόπισης ευθυνών».

Η εκτίμηση που διατυπώνεται είναι πως πολλοί αξιωματούχοι με ρόλο στην εισβολή στην Ουκρανία θα αποσπώνται από προσπάθειες να αποφύγουν προσωπική ευθύνη για τις επιχειρησιακές αποτυχίες της Ρωσίας στο μέτωπο.

«Αυτό πιθανότητα θα επιβαρύνει περαιτέρω το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης και ελέγχου της Ρωσίας, καθώς αξιωματούχοι θα επιδιώκουν όλο και πιο πολύ να αναπέμπουν κρίσιμες αποφάσεις στους ανώτερους τους.

Θα είναι δύσκολο για τη Ρωσία να ανακτήσει την πρωτοβουλία υπό αυτές τις συνθήκες», καταλήγει η ενημέρωση από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή;ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share