X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ο Πούτιν με απείλησε» λέει ο Τζόνσον

«Ο Πούτιν με απείλησε» λέει ο Τζόνσον

Ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ισχυρίζεται σε ντοκιμαντέρ του BBC που θα προβληθεί το βράδυ της Δευτέρας πως λίγο πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ο Βλάντιμιρ Πούτιν τον απείλησε με πυραυλικό χτύπημα.

«Με απείλησε σε ένα σημείο και είπε: ‘Μπόρις, δε θέλω να σου κάνω κακό, αλλά με έναν πύραυλο θα έπαιρνε μόνο ένα λεπτό’ ή κάτι τέτοιο», λέει ο κ. Τζόνσον σε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο κ. Τζόνσον θυμάται πώς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο είχε προειδοποιήσει τον Ρώσο Πρόεδρο πως μια εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν καταστροφική και θα επέσυρε αυστηρές κυρώσεις από τη Δύση.

Είχε επίσης τονίσει πως η κλιμάκωση της έντασης θα ενδυνάμωσε τη στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία, επομένως θα είχε ως αποτέλεσμα «περισσότερο ΝΑΤΟ, όχι λιγότερο ΝΑΤΟ».

Αποκαλύπτοντας τον τηλεφωνικό διάλογο που είχε με τον Πούτιν όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, ο κ. Τζόνσον λέει: «Είπε ‘Μπόρις, λες πως η Ουκρανία δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σύντομα. Πότε είναι το σύντομα;’ και εγώ είπα ‘ε, δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για το ορατό μέλλον, το ξέρεις αυτό απολύτως καλά’».

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις σχέσεις του Ρώσου Προέδρου με τη Δύση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share