X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟ πράσινος μετασχηματισμός της ναυτιλίας στη μηνιαία συνάντηση των μελών του ΚΝΕ

Ο πράσινος μετασχηματισμός της ναυτιλίας στη μηνιαία συνάντηση των μελών του ΚΝΕ

Τις εξελίξεις στα ναυτιλιακά καύσιμα και τις πιθανές οδούς που μπορεί να ακολουθήσει η Ναυτιλιακή Βιομηχανία προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, εξέτασε η τελευταία μηνιαία συνάντηση των μελών του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, για το 2021.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Bunkernet Ltd, Νικόλας Αργυρού, παρουσίασε τις εξελίξεις στα ναυτιλιακά καύσιμα και τις πιθανές οδούς που μπορεί να ακολουθήσει η Ναυτιλιακή Βιομηχανία «προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων και την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου».

«Ανατρέχοντας πίσω στον κανονισμό του 2020, ο οποίος απαιτούσε τη μείωση στο ποσοστό του θείου (sulphur) στα καύσιμα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την ημέρα εφαρμογής του κανονισμού και την μέχρι τώρα εμπειρία που είχαν οι ναυτιλιακές εταιρείες στη χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο», προστίθεται.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι διαθέσιμες μορφές καυσίμων οι οποίες θα οδηγήσουν στο μέλλον τη Ναυτιλία προς την πλήρη «απανθρακοποίηση», δίνοντας παράδειγμα ενός διαθέσιμου βιοκαυσίμου και παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στη Μεσόγειο.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα υποψήφια καύσιμα νέας γενιάς και οι λειτουργικές προκλήσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσει στο μέλλον η Ναυτιλιακή Βιομηχανία, όσον αφορά τη διαθεσιμότητα και το κόστος τους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share