Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλυσε σε εκπροσώπους κατεχόμενων δήμων τις πρωτοβουλίες για Αμμόχωστο

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλυσε σε εκπροσώπους κατεχόμενων δήμων τις πρωτοβουλίες για Αμμόχωστο

0
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλυσε σε εκπροσώπους κατεχόμενων δήμων τις πρωτοβουλίες για Αμμόχωστο
Αποκλειστική φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει άποψη του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τη θάλασσα για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια. Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων και Προέδρων των κατεχόμενων Κοινοτήτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ιδιαίτερα για τις τουρκικές προκλήσεις που κορυφώνονται με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλυσε επίσης εν εκτάσει τις διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που η Κυβέρνηση ανέλαβε σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της διεθνούς κοινότητας ευρύτερα, τόσο για την επανέναρξη των συνομιλιών όσο και για την αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών.

Οι εκπρόσωποι των κατεχομένων Δήμων και κοινοτήτων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την ενημέρωση που έλαβαν, τονίζοντας τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να συνδράμουν στον κοινό αγώνα για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας και για αποτροπή νέων τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ