X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟ Πρόεδρος της Ουκρανίας νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα στη χώρα, υπογράφοντας το σχετικό...

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα στη χώρα, υπογράφοντας το σχετικό νομοσχέδιο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα στη χώρα, υπογράφοντας το σχετικό νομοσχέδιο, εν μέσω αυξημένων δωρεών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για την υποστήριξη της άμυνας της χώρας ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Ο νόμος καθορίζει το νομικό καθεστώς, την ταξινόμηση, την ιδιοκτησία και τις ρυθμιστικές αρχές των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και τις απαιτήσεις εγγραφής για τους παρόχους σχετικών υπηρεσιών, όπως ανέφερε το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Η αγορά θα ρυθμίζεται από την Εθνική Επιτροπή Κινητών Αξιών και Χρηματιστηρίου της Ουκρανίας.

Τα χρηματιστήρια θα μπορούν να λειτουργούν νόμιμα και οι τράπεζες θα ανοίγουν λογαριασμούς για αυτά.

Ο κρατικός φορέας είναι επιφορτισμένος με τη «διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής στον τομέα των εικονικών περιουσιακών στοιχείων, τον καθορισμό της σειράς κυκλοφορίας των εικονικών περιουσιακών στοιχείων, την έκδοση αδειών σε παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και την επίβλεψη και την οικονομική παρακολούθηση σε αυτόν τον τομέα», σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η Ουκρανία έχει λάβει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές με κρυπτονομίσματα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από ανθρώπους που θέλουν να υποστηρίξουν την άμυνά της και να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση ανθρωπιστικών προσπαθειών.

Το νομοσχέδιο πέρασε από το κοινοβούλιο στις 17 Φεβρουαρίου.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share