X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Πρόεδρος του ΔΗΚΟ περιόδευσε στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ περιόδευσε στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές

Το ΔΗΚΟ θα πιέσει με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο έτσι ώστε οι όποιες αποζημιώσεις δοθούν στους πληγέντες, να υπολογιστούν το συντομότερο δυνατό και να δοθούν το συντομότερο δυνατό, είπε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ύστερα από περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το συντονιστικό κέντρο του Τμήματος Δασών στη Βαβατσινιά και περιόδευσε στις πληγείσες κοινότητες Αγίοι Βαβατσινιάς, Οδού, Ορά, Μελίνη και Ακαπνού. Επισκέφθηκε επίσης, το κέντρο συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περιόδευσε στον Αρακαπά και την Επταγώνια.

«Η έκταση και το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Οι υλικές ζημιές ανυπολόγιστες. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι τραγικές και επώδυνες. Αυτή δεν είναι η στιγμή για την απόδοση ευθυνών. Αυτή είναι η στιγμή να σταθούμε δίπλα από τις κοινότητες, δίπλα από τους πληγέντες, δίπλα από τις οικογένειες που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ως ΔΗΚΟ, ανέφερε, εμείς θα πιέσουμε με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο έτσι ώστε οι όποιες αποζημιώσεις δοθούν στους πληγέντες, να υπολογιστούν το συντομότερο δυνατό και να δοθούν το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, σημείωσε, πρέπει να δοθεί άμεση στήριξη σε ό,τι αφορά καλλιέργειες με ύδρευση και άρδευση με υποδομές που άμεσα πρέπει να δοθούν και να προχωρήσουν έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπρόσθετες απώλειες και ζημιές.

Ειδική μνεία, ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απέδωσε στο προσωπικό του Τμήματος Δασών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Άμυνας για τις ηρωικές προσπάθειες, όπως σημείωσε, που κατέβαλαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ευχαριστίες απηύθυνε και στο προσωπικό της ΑΗΚ, που όπως ανέφερε, προσπαθεί μέσα από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες να επαναφέρει την παροχή ηλεκτρισμού κάτι που φυσικά θα βοηθήσει τα μέγιστα, έτσι ώστε όλες αυτές οι κοινότητες να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν είναι αυτή η στιγμή να μπούμε σε μια συζήτηση για τις υποδομές, την υποστελέχωση, τον εξοπλισμό, που ενδεχομένως έπρεπε να υπάρχει για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα αυτή η πυρκαγιά, σημειώνοντας ότι θα έρθει γι αυτό η στιγμή.

«Μέσα από τη Βουλή θα προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε τι πήγε λάθος, αν υπάρχουν ευθύνες στην κατάλληλη στιγμή. Για εμάς αυτή τη στιγμή προέχει η στήριξη των κατοίκων, η στήριξη των κοινοτήτων και των οικογενειών που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα», συμπλήρωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share