Home Featured Ο πρωταθλητής Ανδρέας Μιλτιάδης θα λάβει μέρος στο L’Etape Cyprus by Tour de France

Ο πρωταθλητής Ανδρέας Μιλτιάδης θα λάβει μέρος στο L’Etape Cyprus by Tour de France

0
Ο πρωταθλητής Ανδρέας Μιλτιάδης θα λάβει μέρος στο L’Etape Cyprus by Tour de France

Ο Ανδρέας Μιλτιάδης, ο 26χρονος, εννέα φορές πρωταθλητής Κύπρου στην ποδηλασία, θα λάβει μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 12 Νοεμβρίου 2023, στο L’Étape Cyprus by Tour de France.

Ο κυπριακός αγώνας της σειράς L’Étape περιλαμβάνει δύο μονοήμερους αγώνες που διεξάγονται ταυτόχρονα, το “The Race” μήκους 136 χλμ. και ανάβαση 3,000 μέτρων, και το “The Ride”, μήκους 62 χλμ. με ανάβαση 1,300 μέτρων.

Οι αθλητές θα κινηθούν μέχρι τον Όλυμπο, μέσω Κουκλιών και Ομόδους, πριν επιστρέψουν στο επίπεδο της θάλασσας για τον τερματισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η σειρά L’Étape είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση Sportive στον κόσμο, δηλαδή για ερασιτέχνες και ημιεπαγγελματίες αθλητές. Η Κύπρος περιλαμβάνεται στις 29 στάσεις της σειράς σε όλο τον πλανήτη, με συνολικά 22 χώρες να φιλοξενούν τέτοιο αγώνα. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να νιώσουν σαν ποδηλάτες που αγωνίζονται στον διάσημο Γύρο της Γαλλίας, τον σπουδαιότερο ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο. Αυτό, επειδή όλοι οι αγώνες L’Étape by Tour de France διεξάγονται υπό τα αυστηρά πρότυπα του Tour de France, με έντονη έμφαση σε όλα τα επίπεδα, όπως ασφάλεια, συνοδευτικά αυτοκίνητα, και το θρυλικό yellow jersey.

Ο race ambassador του κυπριακού αγώνα, Ανδρέας Μιλτιάδης, αναφερόμενος στην εμπειρία του αγώνα είπε ότι το “όλο κλίμα, η όλη διοργάνωση, θυμίζει ένα stage του Tour de France. Η παρουσία ατόμων συνδεδεμένα με τον γαλλικό αγώνα, όπως παλιοί νικητές, είναι επίσης μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Ο αγώνας αυτός είναι κάτι διαφορετικό, που δεν υπάρχει αντίστοιχο στην Κύπρο».

Το 2022 ο Μιλτιάδης κέρδισε τον αγώνα L’Étape Cyprus by Tour de France, τερματίζοντας μπροστά από τα αδέλφια Illnur και Aidar Zakarin. «Θέλω να κερδίσω για 2η φορά τον αγώνα. Πέρσι, είχα βασικούς αντίπαλους τα αδέλφια Zakarin, αλλά ήμουν σε καλή κατάσταση και έφτασα πρώτος στον τερματισμό», ανέφερε.

Μιλώντας για τη διαδρομή, ο αθλητής είπε ότι είναι “μια από τις πιο όμορφες ποδηλατικές διαδρομές”.

Ανέφερε πως «η ανάβαση από τη θάλασσα, από την περιοχή του Aphrodite Hills προς τον Όλυμπο και η επιστροφή στην Πάφο για τον τερματισμό, αποτελεί κατά τη γνώμη μου την ομορφότερη διαδρομή στην Κύπρο».

Επισήμανε, επίση,ς πως ο αγώνας αυτός «είναι πολύ σημαντικός, καθώς προβάλλεται η χώρα μας στο εξωτερικό, μέσα από μια μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι το L’Étape by Tour de France».

Το 2022 ο Μιλτιάδης κέρδισε τον αγώνα L’Étape Cyprus by Tour de France, τερματίζοντας μπροστά από τα αδέλφια Illnur και Aidar Zakarin. «Θέλω να κερδίσω για δεύτερη φορά τον αγώνα. Πέρσι, είχα βασικούς αντίπαλους τα αδέλφια Zakarin, αλλά ήμουν σε καλή κατάσταση και έφτασα πρώτος στον τερματισμό».

Τέλος είπε ο βασικός λόγος να έρθει κάποιος τον Νοέμβριο στην Κύπρο, είναι ο καιρός, προσθέτοντας πως οι ξένοι συμμετέχοντες στον αγώνα, μπορούν να έρθουν στην Κύπρο συνδυάζοντας την παραμονή τους στο νησί και με διακοπές.

Οι εγγραφές για το “The Race” και το “The Ride” του 2023 ήδη ξεκίνησαν, με το κόστος εγγραφής να ξεκινά από €79. Για περισσότερες πληροφορίες, στο cyprus.letapebytourdefrance.com και στο email  [email protected].

Πηγή:ΚΥΠΕ