Home Featured Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε 5ος στον κόσμο, ανέβηκε 8η η Μαρία Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε 5ος στον κόσμο, ανέβηκε 8η η Μαρία Σάκκαρη

0
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε 5ος στον κόσμο, ανέβηκε 8η η Μαρία Σάκκαρη

O Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε κι αυτή την εβδομάδα στην 5η θέση του κόσμου στην κατάταξη της διεθνούς ομοσπονδίας τένις (ATP), με 5.015 βαθμούς.

Στην κορυφή παρέμεινε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μπροστά από τον Κάρλος Αλκαράθ, ενώ τρίτος είναι πάλι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Η πρώτη δεκάδα της ATP έχει ως εξής:

 1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)        6.775 βαθμοί

 2. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία)        6.770

 3. Ντανίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία)       5.330

 4. Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία)       5.165

 5. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα)     5.015

 6. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία)         4.190

 7. Χόλγκερ Ρούνε (Νορβηγία)        3.865

 8. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία)           3.525

 9. Τέιλορ Φριτζ (ΗΠΑ)              3.380

10. Φέλιξ Αλιασίμ (Καναδάς)         3.235

Η Σάκκαρη στο Νο 8 του κόσμου

Εξάλλου, η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε αυτήν την εβδομάδα ένα ακόμη σκαλοπάτι και είναι πλέον στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η WTA.

Στην πρώτη θέση και με τεράστια διαφορά από τις συναθλήτριες της παραμένει η Πολωνή πρωταθλήτρια, Ιγκα Σβιάτεκ, ενώ ακολουθεί η Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία, με την Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα να είναι πάντα στην τρίτη θέση.

Η κατάταξη της πρώτης δεκάδας, έχει ως εξής:

1. Ιγκα Σβιάτεκ (Πολωνία)                            9.625 βαθμοί

2. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία)         7.881

3. Τζέσικα Πέγκουλα (ΗΠΑ)                       5.300

4. Καρολίν Γκαρσιά (Γαλλία)                     5.025

5. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ)                                   4.345

6. Ελενα Ριμπάκινα (Καζακστάν)           4.195

7. Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία)                  4.116

8. Μαρία Σάκκαρη (ΕΛΛΑΔΑ)                3.516

9. Ντάρια Καζάτκινα (Λευκορωσία)         3.505

10. Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία)                3.162

Στο μεταξύ, στο ίδιο μέρος του ταμπλό με την κάτοχο του τίτλου και νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ίγκα Σφιάτεκ, κληρώθηκε η Μαρία Σάκκαρη στο Masters της Ρώμης, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να τεθεί αντιμέτωπη με την Πολωνή στους προημιτελικούς του τουρνουά 1000 της WTA.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν θα δώσει αγώνα στον πρώτο γύρο, ενώ στο δεύτερο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μπαρμπόρα Στρίκοβα και Μαργιάνα Ζαβένσκα. Σε περίπτωση πρόκρισης στον 3ο γύρο θα βρει μπροστά της μια εκ των Μπιάνκα Αντρεέσκου και Μαρκέτα Βοντρουσόβα, ενώ στον 4ο γύρο, εφόσον συνεχίσει, είναι πολύ πιθανό να παίξει με την  Έλενα Ριμπάκινα.

Στα προημιτελικά, όπως προαναφέρθηκε η Σάκκαρη ενδέχεται να συναντήσει την Σφιάτεκ κι αν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση θα κληθεί να αντιμετωπίσει, θεωρητικά πάντα, την περσινή φιναλίστ, Ονς Ζαμπέρ, την οποία είχε αντιμετωπίσει στην ίδια διοργάνωση το 2022.

Επιπρόσθετα, ο Ρότζερ Φέντερερ είπε ότι ελπίζει ότι ο Ράφα Ναδάλ θα ανακάμψει εγκαίρως για το Roland Garros, αφού θα ήταν ένα «βάναυσο» πλήγμα για το τένις εάν ο 14 φορές πρωταθλητής του Γαλλικού Open απουσιάζει φέτος.

Ο Ναδάλ αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στο ισχίο που υπέστη στο Australian Open τον Ιανουάριο και οι φόβοι ότι ο Ισπανός μπορεί να χάσει το Grand Slam του Παρισιού αυξήθηκαν μετά την αποχώρησή του και από το Open της Ρώμης.

 Ο Ναδάλ έλειψε από το Open Madrid και έχασε επίσης τουρνουά στο Indian Wells, το Μαϊάμι, το Μόντε Κάρλο και τη Βαρκελώνη.

 «Θα ήταν βάναυσο, θα ήταν δύσκολο για το τένις αν ο Ράφα δεν πρόκειται να είναι εκεί», είπε ο νικητής 20 φορές Grand Slam Ρότζερ Φέντερερ στο Sky Sports την Κυριακή στο GP της F1 στο Μαϊάμι.

«Ελπίζω ακόμα, τον είδα να αποσύρεται από τη Ρώμη, οπότε του εύχομαι τα καλύτερα. Προφανώς ο Νόβακ (Τζόκοβιτς) δεν έχει παίξει τόσο πολύ, οπότε ελπίζω να είναι επίσης δυνατός και μετά να έρθουν όλα τα νέα παιδιά επίσης», πρόσθεσε ο Φέντερερ, ο οποίος αποσύρθηκε από το τένις πέρυσι.

Ο Ναδάλ αγωνίζεται στο Roland Garros κάθε χρόνο από τότε που κέρδισε τον πρώτο από τους 22 μεγάλους τίτλους των ανδρών του στο Παρίσι το 2005. Το πρωτάθλημα στα χωμάτινα γήπεδα στο Παρίσι  ξεκινά στις 28 Μαΐου.

Πηγή:ΚΥΠΕ