Home Featured Ο Τζακ Μα θα παραχωρήσει τον έλεγχο της κινεζικής Ant Group

Ο Τζακ Μα θα παραχωρήσει τον έλεγχο της κινεζικής Ant Group

0
Ο Τζακ Μα θα παραχωρήσει τον έλεγχο της κινεζικής Ant Group

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα θα παραχωρήσει τον έλεγχο του γίγαντα fintech Ant Group στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, ανακοίνωσε η εταιρεία το Σάββατο.

«Κανένας μέτοχος, μόνος του ή από κοινού με άλλα μέρη, δεν θα έχει τον έλεγχο της Ant Group (μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης), ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας πως «η αναδιάρθρωση υλοποιείται για την περαιτέρω ενίσχυση της σταθερότητας της εταιρικής μας δομής και της βιωσιμότητας της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής μας».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δήλωση παρουσίαζε την προηγούμενη σύνθετη δομή της εταιρείας που έδειχνε ότι ο Μα «έμμεσα» ήλεγχε το 53,46% των μετοχών της Ant Group.

«Ως αποτέλεσμα, ο κ. Τζακ Μα (θεωρήθηκε) ως το πρόσωπο ελέγχου της Ant Group πριν από την αναδιάρθρωση», αναφέρεται.

Το Πεκίνο έχει βάλει στο στόχαστρο μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και το 2020 απέσυρε την προγραμματισμένη αρχική δημόσια προσφορά της Ant στο Χονγκ Κονγκ την τελευταία στιγμή.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα αποτελούσε τότε παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι αρχές έπληξαν επίσης την Alibaba, την οποία συνίδρυσε και προηγουμένως διηύθυνε ο Μα, με πρόστιμο ρεκόρ ύψους 2,75 δισ. δολαρίων για φερόμενες αθέμιτες πρακτικές.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η Ant πήρε την έγκριση να αντλήσει 10,5 δισεκατομμύρια γουάν (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για τον βραχίονα καταναλωτικής χρηματοδότησης, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι οι αρχές μπορεί να χαλαρώσουν τον έλεγχό τους στην εταιρεία.

Πηγή:ΚΥΠΕ