X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗO ΥΠΕΣ μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών, θα θέσει στον...

O ΥΠΕΣ μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών, θα θέσει στον ΟΗΕ το μεταναστευτικό

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών, μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών  Νίκος Νουρής, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Νιόβη Παρισινού.

Σε ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με θέματα που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, ο Υπουργός Εσωτερικών την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Courtenay Rattray, ενώ την Παρασκευή με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Jean-Pierre Lacroix.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Lacroix, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Στις επαφές του με τους αξιωματούχους στα Ηνωμένα Έθνη, τον Υπουργό θα συνοδεύει και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

Το βράδυ της Παρασκευής θα παρατεθεί από τις ομογενειακές οργανώσεις δείπνο προς τιμή του Υπουργού Εσωτερικών και της Αν. Κυβερνητικής Εκπροσώπου, του οποίου θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα που αφορούν τους ομογενείς.

Την Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών θα εκφωνήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Νέα Υόρκη, μετά τον εκκλησιασμό, τον πανηγυρικό λόγο για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, ο Υπουργός και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος θα συμμετέχουν σε ημερίδα στο New Jersey, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της τετραμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Υπουργός Εσωτερικών θα είναι ομιλητής σε panel με θέμα την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και τις υβριδικές απειλές, ενώ η κ. Παρισινού θα μετέχει σε panel με θέμα τα ενεργειακά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Νουρής και η κ. Παρισινού επιστρέφουν στην Κύπρο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share