X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Ζελένσκι λέει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το κρύο ως «όπλο μαζικής...

Ο Ζελένσκι λέει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το κρύο ως «όπλο μαζικής καταστροφής»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Τρίτη ότι η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το κρύο αυτόν τον χειμώνα ως «όπλο μαζικής καταστροφής», πλήττοντας τις ενεργειακές υποδομές.

«Το Κρεμλίνο θέλει να μετατρέψει το κρύο αυτόν τον χειμώνα σε όπλο μαζικής καταστροφής», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε συνάντηση Γάλλων δημάρχων.

«Για να επιβιώσουμε αυτόν τον χειμώνα και για να αποτρέψουμε τη Ρωσία από το να μετατρέψει το κρύο σε εργαλείο τρόμου και υποταγής, χρειαζόμαστε πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

Προέτρεψε την Ένωση Γάλλων Δημάρχων να στείλει γεννήτριες, υποστήριξη για τις επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης και εξοπλισμό για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους γιατρούς της Ουκρανίας.

«Σας καλώ να είστε πολύ συγκεκριμένοι με τη βοήθειά σας και να στηρίξετε τις πόλεις και τις κοινότητές μας κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι εκατομμύρια ουκρανικές ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας παλεύει υπό τον καταιγισμό των ρωσικών επιθέσεων.

Η Μόσχα στοχεύει σκόπιμα τις ενεργειακές υποδομές, αφήνοντας εκατομμύρια σπίτια σε όλη τη χώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν.

«Αυτός ο χειμώνας θα είναι θέμα επιβίωσης», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα είναι «απειλητικός για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ουκρανία».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share