X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Ζελένσκι ζητεί πρόσβαση σε «όλα τα δεδομένα» που διαθέτουν οι δυτικοί...

Ο Ζελένσκι ζητεί πρόσβαση σε «όλα τα δεδομένα» που διαθέτουν οι δυτικοί εταίροι για τον πύραυλο που έπεσε στην Πολωνία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την Τετάρτη να δοθεί στους Ουκρανούς εμπειρογνώμονες πρόσβαση σε «όλα τα δεδομένα» που διαθέτουν οι δυτικοί εταίροι, καθώς και να τους επιτραπεί να επισκεφθούν την τοποθεσία της έκρηξης που προκάλεσε ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

«Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις λεπτομέρειες, το κάθε τι», υπογράμμισε. «Να γιατί πρέπει οι ειδικοί μας να συμμετάσχουν στο έργο της διεθνούς έρευνας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που διαθέτουν οι εταίροι μας, όπως και (να τους επιτραπεί να μεταβούν) στον τόπο της έκρηξης», δήλωσε στο χθεσινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν να αντανακλούν μια αλλαγή της θέσης του Ζελένσκι, ο οποίος επέμενε έως νωρίτερα σήμερα ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος ανήκει στη Ρωσία, αντικρούοντας το ΝΑΤΟ και την Ουάσινγκτον που εκτιμούν πως επρόκειτο για ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο πύραυλος αυτός δεν ήταν δικός μας», είχε δηλώσει τότε ο Ουκρανός Πρόεδρος στην τηλεόραση. «Πιστεύω ότι ήταν ρωσικός πύραυλος».

Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «δεν είδε τίποτα που να αντικρούει» την εκτίμηση που διατύπωσε η Βαρσοβία, σύμφωνα με την οποία ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία προερχόταν «κατά πάσα πιθανότητα» από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share