X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΟι αναθεωρητικές πολιτικές όσων επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν χάρτες θα αποτύχουν, είπε ο...

Οι αναθεωρητικές πολιτικές όσων επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν χάρτες θα αποτύχουν, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Οι αναθεωρητικές πολιτικές όσων χωρών επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τον συνοριακό χάρτη θα αποτύχουν, υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τις δηλώσεις του στο Ερεβάν, μετά από τη συνάντησή του με τον Αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν.

«Θα ήθελα να στείλω ένα σαφές μήνυμα στις χώρες που επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν χάρτες. Και το μήνυμά μου είναι ότι οι αναθεωρητικές τους πολιτικές θα αποτύχουν», διεμήνυσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών από την Αρμενία.

Η συνάντηση του κ. Δένδια και του κ. Μιρζογιάν πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας, Αρμενίας και Κύπρου στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, την περασμένη εβδομάδα.

Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Αρμενίας βρέθηκαν οι διμερείς ελληνοαρμενικές σχέσεις, η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο τριμερών σχημάτων, οι εξελίξεις στον Καύκασο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ερεβάν, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έγινε δεκτός και από τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, με τον οποίο συζήτησαν για τις ελληνοαρμενικές σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αρμένιο Πρωθυπουργό, στην οποία παρέστησαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Αρμενίας, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στον Καύκασο, με τον κ. Δένδια να εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Αρμενία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share