Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας μπλοκάρουν το Google

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας μπλοκάρουν το Google

0
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας μπλοκάρουν το Google

Οι φιλορωσικές αρχές των αυτονομιστικών “δημοκρατιών” της ανατολικής Ουκρανίας δήλωσαν την Παρασκευή ότι μπλόκαραν την Google, κατηγορώντας τον αμερικανικό κολοσσό ότι προωθεί «τη βία κατά των Ρώσων».

«Πήραμε την απόφαση να μπλοκάρουμε τη Google στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», δήλωσε ο ηγέτης των ανταρτών Ντένις Πούσιλιν στο Telegram, κατηγορώντας την ότι προωθεί «τη βία κατά των Ρώσων, ιδίως του λαού του Ντονμπάς».

Η γειτονική αποσχισθείσα “Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ” μπλόκαρε τη Google την Πέμπτη. Η κίνηση αυτή έρχεται πέντε μήνες μετά τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πούσιλιν κατηγόρησε τη Google ότι εργάζεται «ανοιχτά υπό τις εντολές της αμερικανικής κυβέρνησης».

Υποστήριξε ότι η Δύση και η Ουκρανία «δημιουργούν πρωτοφανή πίεση στη φυσική και ψυχολογική ασφάλεια» της δημοκρατίας, με στόχο να «σπάσουν» τον λαό της.

«Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό άλλο», είπε. «Έτσι αντιμετωπίζονται οι εγκληματίες σε κάθε κοινωνία: απομονώνονται από τους ανθρώπους».

Οι αυτονομιστικές “δημοκρατίες” του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ αποσχίστηκαν από το Κίεβο το 2014 και ακολούθησε ένας οκταετής πόλεμος με τον ουκρανικό στρατό. Οι πληροφορίες ελέγχονται αυστηρά από τα φιλορωσικά κρατίδια.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής Λουγκάνσκ της Ουκρανίας αυτό το καλοκαίρι και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να καταλάβουν ολόκληρη την περιοχή του Ντονέτσκ.

Πηγή:ΚΥΠΕ