X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι φόβοι για αυστηρότερα μέτρα κατά της covid-19 από την Κίνα οδήγησαν...

Οι φόβοι για αυστηρότερα μέτρα κατά της covid-19 από την Κίνα οδήγησαν σε πτώση τις ασιατικές αγορές

Πτώση σημείωσαν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια στην Ασία καθώς ο πρώτος θάνατος από την Covid-19 στην Κίνα σε διάστημα έξι μηνών πυροδότησε φόβους ότι θα επιβληθούν, εκ νέου, αυστηροί και οικονομικά επώδυνοι περιορισμοί για καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Η είδηση έπληξε την αισιοδοξία των επενδυτών που είχαν αποκτήσει ελπίδες για σταδιακή επαναλειτουργία μετά που το Πεκίνο χαλάρωσε στις αρχές του μήνα ορισμένα μέτρα καταπολέμησης της Covid – 19.

Ο θάνατος ενός 87χρονου άνδρα στο Πεκίνο την Κυριακή ήρθε τη στιγμή που αυξάνονται οι λοιμώξεις σε όλη τη χώρα, ασκώντας πίεση στα σχέδια των αρχών που στόχευαν στο να χαλαρώσουν τους ελέγχους, να μειώσουν τον χρόνο καραντίνας για τους αλλοδαπούς και να ακυρώσουν τα μαζικά τέστ.

Το Πεκίνο τις τελευταίες ημέρες περιόρισε ορισμένους κατοίκους στα σπίτια τους και έστειλε άλλους σε κέντρα καραντίνας.

Τα μέτρα προκάλεσαν ιδιαίτερο πλήγμα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο υποχώρησε πέραν από 2%, επεκτείνοντας τις πωλήσεις στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Πτώση σημείωσε και το χρηματιστήριο στην Σαγκάη.

«Αισθάνομαι σαν να πάμε ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω», δήλωσε ο Willer Chen, στην εταιρεία Forsyth Barr Asia.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει (η Κίνα) ξανά βραχυπρόθεσμα, δεδομένου ότι έρχεται Χειμώνας και τα κρούσματα είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα».

Απώλειες σημειώθηκαν επίσης στα χρηματιστήρια σε Τόκιο, Σίδνεϊ, Σεούλ, Σιγκαπούρη, Ταϊπέι και Μανίλα.

Πτώση σημείωσε και το χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ αφού οι εκλογές στη Μαλαισία έληξαν χωρίς ξεκάθαρο νικητή, τροφοδοτώντας την αβεβαιότητα στη χώρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share