X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια για το Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια για το Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια για το Αφγανιστάν

Στο πλαίσιο της δέσμευσής τους προς το λαό του Αφγανιστάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν επιπλέον 64 εκατομμύρια για ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν, δήλωσε χθες ο ΥΠΕΞ της χώρας Άντονι Μπλίνκεν σε διάσκεψη Τύπου. Με αυτή την οικονομική βοήθεια το ποσόν το οποίο έχει διατεθεί από τη χώρα κατά το φετινό έτος φθάνει τα 330 εκατομμύρια δολάρια και συμπληρώνει στο σύνολο το ποσόν των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία έχουν δοθεί στο Αφγανιστάν από το 2002.

Αυτή η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα διοχετευτεί μέσω ανεξάρτητων ανθρωπιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), και θα παρέχει άμεση υποστήριξη σε περισσότερους από 18,4 εκατομμύρια Αφγανούς στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Αφγανών προσφύγων.

Ευχαρίστησε επίσης τις χώρες υποδοχής προσφύγων για τη συνεχή δέσμευσή τους προς τον Αφγανικό λαό και τους παρότρυνε να διατηρήσουν τα σύνορά τους ανοιχτά για Αφγανούς που αναζητούν διεθνή προστασία. Επισήμανε επίσης ότι η Αμερική συνεχίζει τη συνεργασία με τους εταίρους της έτσι ώστε να βοηθήσει τις χώρες υποδοχής στις προσπάθειές τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν επίσης με τη διεθνή κοινότητα για να διασφαλίσουν ότι οι Ταλιμπάν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και θα προωθήσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, την ελεύθερη διέλευση, την ίση εργασία για όλα τα φύλα, την ασφάλεια και την ασφάλεια του ανθρωπιστικού προσωπικού. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους Ταλιμπάν για σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των γυναικών και των κοριτσιών και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα των τελευταίων 20 χρόνων, ανέφερε ο Υπουργός.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share