Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν συνεργασίες 3+1, εστιάζουν στην ηλεκτρική ενέργεια

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν συνεργασίες 3+1, εστιάζουν στην ηλεκτρική ενέργεια

0
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν συνεργασίες 3+1, εστιάζουν στην ηλεκτρική ενέργεια

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν την περιφερειακή σταθερότητα συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού 3+1, ανάφερε Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των ΗΠΑ σχετικά με την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις περιφερειακές προσπάθειες που ενισχύουν και προάγουν τη συνεργασία και την περιφερειακή σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού 3+1 στον οποίο συμμετέχουν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Παραμένουν, πρόσθεσε,προσηλωμένοι στη φυσική διασύνδεση ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη. “Μεταθέτουμε το ενδιαφέρον μας σε διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας που μπορούν να υποστηρίξουν και (την παροχή) φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Υποστηρίζουμε έργα όπως η σχεδιαζόμενη διασύνδεση EuroAfrica από την Αίγυπτο προς την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα, και την προτεινόμενη διασύνδεση EuroAsia για τη σύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ευρώπης».

Τέτοια έργα όχι μόνο θα συνδέουν ζωτικής σημασίας αγορές ενέργειας αλλά θα βοηθούν επίσης στην προετοιμασία της περιοχής για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, συμπλήρωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ