X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι ΗΠΑ μπορεί να κηρύξουν στάση πληρωμών μέχρι 15 Δεκεμβρίου, προειδοποιεί η...

Οι ΗΠΑ μπορεί να κηρύξουν στάση πληρωμών μέχρι 15 Δεκεμβρίου, προειδοποιεί η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, προειδοποίησε την Τρίτη η Υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν σε επιστολή της με την οποία παροτρύνει τους νομοθέτες να αυξήσουν το όριο χρέους της χώρας για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είχαν έντονες αντιπαραθέσεις τους τελευταίους μήνες για το ύψος του χρέους που μπορούν να συσσωρεύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Οκτώβριο, μέσα σε λίγες ημέρες που το χρέος άγγιξε το ανώτατο του όριο, οι νομοθέτες συμφώνησαν αύξηση του κατά επιπλέον 480 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που όπως δήλωσε τότε η κ. Γέλεν θα διατηρούσε την λειτουργία της Κυβέρνησης μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Σε επιστολή της προς την Πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι, η Υπουργός Οικονομικών επέκτεινε την πρόβλεψή της για το πότε θα εξαντληθεί το ποσό, κατά περίπου δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, προειδοποίησε: «Υπάρχουν σενάρια στα οποία το Υπουργείο Οικονομικών θα έμενε χωρίς πόρους για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες της κυβέρνησης των ΗΠΑ πέραν αυτής της ημερομηνίας».

«Για να διασφαλιστεί η πλήρης εμπιστοσύνη και χρηματοπιστωτική πίστη των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι κρίσιμο το Κογκρέσο να αυξήσει ή να αναστείλει την εφαρμογή ορίου του χρέους το συντομότερο δυνατό», τόνιζε η κ. Γέλεν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share