X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΟι κανονισμοί για πρόσληψη αστυνομικών στο μικροσκόπιο της Βουλής, μετά την ακύρωση...

Οι κανονισμοί για πρόσληψη αστυνομικών στο μικροσκόπιο της Βουλής, μετά την ακύρωση προσλήψεων

Οι ανανεωμένοι κανονισμοί που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού μέσω εξετάσεων στην Αστυνομία Κύπρου, τέθηκαν προς συζήτηση σήμερα στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής. Έμφαση δόθηκε στη διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, για προσλήψεις του 2020.

Το Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση της πρόσληψης 100 αστυνομικών και πυροσβεστών, μετά την προσφυγή 21 υποψηφίων στην εξέταση. Ένας από τους λόγους της ακύρωσης ήταν και το γεγονός ότι η διενέργεια των ψυχομετρικών τεστ ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, που δεν θεωρείται αρμόδιο όργανο, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής ισχύοντα νόμο.

Από την Αστυνομία παρουσιάστηκε στην Επιτροπή το αναθεωρημένο κείμενο των κανονισμών, πάνω στο οποίο έγινε συζήτηση, με σκοπό την ενίσχυση των κενών που διαπιστώθηκαν και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης μετά τη συνεδρίαση, «δεν μπορεί να συνεχίσουν να υφίστανται προαγωγές και διορισμοί στο αστυνομικό Σώμα οι οποίες να αφήνουν έξω στην κοινωνία το οποιοδήποτε ερωτηματικό».

Ανέφερε ότι ζήτησε να έρθουν πρόσθετοι κανονισμοί ενώπιον της Βουλής, «οι οποίοι να ενισχύουν ακόμη περισσότερο την έξωθεν καλή μαρτυρία των οργάνων εκείνων της Αστυνομίας, που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε σχέση με τις προαγωγές». Πρόσθεσε, δε, ότι πολλά θέματα πρέπει να συζητηθούν, είτε όσον αφορά μεταπτυχιακά, είτε όσον αφορά το απαραίτητο ύψος και βάρος όσων θέλουν να υπηρετήσουν το αστυνομικό Σώμα.

Η Επιτροπή Νομικών αναμένει την αποστολή νέων κανονισμών, είπε ο κ. Τορναρίτης, τονίζοντας ότι «πρέπει να θέσουμε εκείνες τις ασφαλιστικές δικλίδες που πρέπει να θέσουμε στα κενά που δυστυχώς ακόμη και τώρα που μιλούμε υπάρχουν».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share