X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΠΟΨΕΙΣΟι Κούρδοι ζητούν διεθνή παρέμβαση για τερματισμό επιθέσεων Τουρκίας στη Συρία, δήλωσε...

Οι Κούρδοι ζητούν διεθνή παρέμβαση για τερματισμό επιθέσεων Τουρκίας στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

Στόχος των εκδηλώσεων των Κούρδων είναι ο διεθνής παράγοντας να παρέμβει ώστε η Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις που κάνει στη Συρία καθώς και να διαμαρτυρηθούν κατά της χρήσης χημικών όπλων από την Τουρκία ενάντια σε Κούρδους αντάρτες, δήλωσε  ο Λάμπρος Καλλένος, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος».

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν την Τουρκία αλλά και “τη χλιαρή στάση άλλων χωρών που ανέχονται αυτή την κατάσταση”. Πρόσφατα, η Τουρκία είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και για αυτό δεν έκαναν κάτι χώρες που θα μπορούσαν, είπε ο κ. Καλλένος, σημειώνοντας πως οι χώρες αυτές«μένουν σε προφορικές δηλώσεις».

Οι Κούρδοι θα ήθελαν να γίνει μια παρέμβαση για να πιεστεί η Τουρκία να σεβαστεί τους Κούρδους στη βόρεια Συρία, πρόσθεσε. Ανέφερε πως η Τουρκία λέει ότι κάνει αυτή την επίθεση επειδή έβαλαν οι Κούρδοι μια βόμβα στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο για αυτό. «Είναι ένας ισχυρισμός της, κάτι που φαίνεται να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία», είπε ο κ. Καλλένος.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Κύπρο σε συνεργασία με τον Κυπρο-Κουρδικό Σύνδεσμο Αλληλεγγύης, είπε πως σήμερα πραγματοποιείται μια εκδήλωση στην αρχή της οδού Λήδρας για ενημέρωση του κοινού σε σχέση με την κατάσταση και πως υπάρχει πρόθεση για ανάλογες εκδηλώσεις στη Λάρνακα και στη Λεμεσό.

Σημείωσε, εξάλλου, πως αύριο θα πραγματοποιηθεί από Κούρδους που διαμένουν στην Κύπρο εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής επίθεσης στη Συρία έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, στη Λευκωσία, ζητώντας την παρέμβαση των χωρών αυτών για τερματισμό της.

Όπως ανέφερε, οι Κούρδοι γύρω στις 14:15 θα μεταβούν με αυτοκίνητα από τον χώρο του Υπουργείου Εσωτερικών στην αμερικανική πρεσβεία. Στη συνέχεια θα πορευτούν προς την είσοδο της πρεσβείας για να εκφράσουν τα αιτήματά τους και στη συνέχεια γύρω στις 13.05 θα μεταβούν στη ρωσική πρεσβεία για να πράξουν το ίδιο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share