Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο άνω του 3% στο Χονγκ Κονγκ το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το ράλι στις ασιατικές αγορές, με τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία να αμβλύνουν τις ανησυχίες για τις αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Ο δείκτης Hang Seng εκτινάχθηκε 3,15 τοις εκατό, ή 684,47 μονάδες, στις 22.403,53 — το υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Απριλίου.

Τα κέρδη προέκυψαν μετά από μία άνοδο στους τεχνολογικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba και JD.com, με την ελπίδα ότι η καταστολή της Κίνας στον κλάδο πρόκειται να τερματιστεί.

Οι διαχειριστές καζίνο του Μακάο ήταν επίσης μπροστά, με τις ελπίδες για μια πιθανή ανακοίνωση σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, όταν το Χονγκ Κονγκ θα διοργανώνει εορτασμούς για την 25η επέτειο από την παράδοση του στην Κίνα στο τέλος της εβδομάδας.

«Περισσότεροι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον της Κίνας γίνεται υποστηρικτικό και θα υπάρξει περαιτέρω οικονομική ώθηση στο μέλλον», δήλωσε ο Vey-Sern Ling, της Union Bancaire Privee.

Πηγή:ΚΥΠΕ