Home Featured Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Βραζιλίας έτοιμοι να προσελκύσουν εξωτερικούς επενδυτές, προσελκύοντας εκατομμύρια δολάρια

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Βραζιλίας έτοιμοι να προσελκύσουν εξωτερικούς επενδυτές, προσελκύοντας εκατομμύρια δολάρια

0
Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Βραζιλίας έτοιμοι να προσελκύσουν εξωτερικούς επενδυτές, προσελκύοντας εκατομμύρια δολάρια

Ένας νέος νόμος που επιτρέπει σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους στη Βραζιλία να αναζητούν εξωτερικές επενδύσεις προσελκύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, μια αλλαγή που θα μπορούσε να οδηγήσει τις βραζιλιάνικες ομάδες να ανταγωνίζονται τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η αύξηση των φρέσκων, κυρίως ξένων, μετρητών, συμπίπτει με μια συμφωνία τον περασμένο Μάιο από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Βραζιλίας για τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος στο πρότυπο της Premier League της Βρετανίας, που θα ξεκινήσει τις συνομιλίες για την πώληση δικαιωμάτων μετάδοσης και συμβάσεων μάρκετινγκ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις έφεραν χρηματοδότηση στις ομάδες της Βραζιλίας, οι οποίες ήταν εδώ και καιρό επιχειρήσεις που ανήκουν σε οπαδούς, κλειστές σε εξωτερικούς επενδυτές.

Αυτό μπορεί να επιτρέψει στη Βραζιλία – τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ποδοσφαιριστών στον κόσμο – να κρατήσει τους καλύτερους παίκτες της στη χώρα περισσότερο και να χρεώσει υψηλότερες αμοιβές για ταλέντα που μετακινούνται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος, η μεγαλύτερη συμφωνία στα σκαριά αφορά το 51% των μετοχών της πρωταθλήτριας του πρωταθλήματος Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο. Οι ίδιες πηγές είπαν ότι ο σύλλογος είχε συναντηθεί με δεκάδες επενδυτές. Η συμφωνία θα μπορούσε να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ρεάλ (200 εκατομμύρια δολάρια), είπε ένας από αυτούς.  Ο σύλλογος δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ένας ειδικός, προέβλεψε ότι τουλάχιστον 10 βραζιλιάνικοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που ανήκουν σε οπαδούς θα γίνουν εταιρείες ιδιοκτησίας επενδυτών τα επόμενα δύο χρόνια.

Τον Δεκέμβριο, η πώληση του συλλόγου της δεύτερης κατηγορίας, Κρουζέιρο, στον Βραζιλιάνο πρώην ποδοσφαιριστή Ρονάλντο, έγινε η πρώτη συμφωνία που εκμεταλλεύτηκε τον νόμο που εγκρίθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ακολούθησε συμφωνία για την Μποταφόγκο του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία είχε οικονομικά προβλήματα, στις αρχές του έτους. Η αντίπαλός της, Βάσκο ντα Κάμα, πουλήθηκε αυτόν τον μήνα.

Ακολουθεί η πιθανή πώληση της ομάδας δεύτερης κατηγορίας Εσπόρτε Κλούμπε Μπαχία στην City Football Group, μια εταιρεία του Άμπου Ντάμπι με επενδύσεις στη Μάντσεστερ Σίτι και σε 10 άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Πηγή:KYΠΕ