X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟκτώ νεκροί από πυροβολισμούς σε πάρτι γενεθλίων στη Νότια Αφρική

Οκτώ νεκροί από πυροβολισμούς σε πάρτι γενεθλίων στη Νότια Αφρική

Ένοπλοι σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους τρεις σε ένα πάρτι γενεθλίων στην επαρχία Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δολοφόνων.

Ο μαζικός πυροβολισμός έγινε από δύο δράστες και σημειώθηκε μεταξύ 5:15 και 5:30 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:15 και 17:30 ώρα Κύπρου) την Κυριακή σε ένα σπίτι στο Kwazakele, στην περιοχή Gqeberha, ανέφερε σε δήλωση η Αστυνομική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής (SAPS).

Οι ένοπλοι τράπηκαν σε φυγή μετά την επίθεση και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ανέφερε η αστυνομία. Οι έρευνες για τις συνθήκες και τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης συνεχίζονται. Η αστυνομία δεν κατονόμασε τα θύματα, αλλά επιβεβαίωσε ότι ανάμεσά τους ήταν και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

«Αυτά τα θύματα σκοτώθηκαν από εγκληματίες και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μάθουμε τι συνέβη και ποιος ήταν υπεύθυνος για (αυτή την σκληρή και εν ψυχρώ επίθεση σε αυτά τα ανυποψίαστα θύματα», δήλωσε η επικεφαλής της Αστυνομίας του Ανατολικού Ακρωτηρίου, Nomthetheleli Lillian Mene.

Το τελευταίο περιστατικό ακολουθεί μια σειρά μαζικών πυροβολισμών πέρυσι που συγκλόνισαν τη χώρα. Τον Ιούλιο, ένοπλοι σκότωσαν 19 ανθρώπους σε τυχαίους πυροβολισμούς μέσα σε λίγες ώρες ο ένας από τον άλλο.

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο, με περίπου 20.000 ανθρώπους να σκοτώνονται κάθε χρόνο από έναν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την εκστρατεία Gun Free South Africa, υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια όπλα εγγεγραμμένα στη χώρα, αν και υπάρχουν πολλά περισσότερα μη καταχωρισμένα.

Ο Υπουργός Αστυνομίας, Bheki Cele, και η επικεφαλής της SAPS, Fannie Masemola, αναμένεται να επισκεφθούν τον τόπο του εγκλήματος τη Δευτέρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share