X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟλλανδία: Με αποφυγή συνωστισμού, χαλάρωση μέτρων και τηλεργασία συνεχίζει την αντιμετώπιση της...

Ολλανδία: Με αποφυγή συνωστισμού, χαλάρωση μέτρων και τηλεργασία συνεχίζει την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε το βράδι της Τρίτης 14/9 ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου παύει μα ισχύει ο κανόνας για κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρου. Διατηρείται, ωστόσο η συμβουλή «κρατάτε αποστάσεις».

Στην Ολλανδία θα ζητείται πλέον συχνά το πράσινο πιστοποιητικό και δεν θα επιτρέπεται σε ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε καταστήματα εστίασης, σε εκδηλώσεις (φεστιβάλ, συναυλίες, αθλητικούς διαγωνισμούς) και σε θεάματα σε κλειστούς χώρους (κινηματογράφους και θέατρα). Τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους θα μπορούν να ξεπερνούν αυτό το χρονικό όριο. Οι χώροι εκδηλώσεων χωρίς καθίσματα θα συγκεντρώνουν έως το 75% της πληρότητάς τους. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί την 1η Νοεμβρίου.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός κάλεσε τον κόσμο που δεν θέλει να κρατά αποστάσεις να φοράει μάσκα ως ένδειξη σεβασμού στους συμπολίτες, σημειώνοντας ότι «δεν θα λήξουν όλα σε μια ημέρα».

Ο υπουργός Υγείας, Ντε Γιόνγκ, δήλωσε ότι τα τεστ κορονοϊού θα παραμείνουν προσώρας δωρεάν και σημείωσε ότι «κανείς δεν θα εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί», εξηγώντας πως «ο εμβολιασμός παραμένει μια ελεύθερη επιλογή, αλλά η σοφή επιλογή είναι να τον κάνουμε». Και τόνισε ότι ένα εμβόλιο προστατεύει κατά 95% από τη νοσηλεία (σε ΜΕΘ 97%), ενώ οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό για λιγότερες και μικρότερες περιόδους.

Στα σχολεία οι μάσκες προσώπου δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές στους διαδρόμους. Παραμένουν σε χρήση στις τάξεις. Σε περίπτωση μόλυνσης ενός μαθητή δεν θα χρειάζεται, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, να τεθεί σε καραντίνα όλη η τάξη. Μόνο το παιδί που είχε θετικό τεστ θα μένει στο σπίτι. Επίσης, καταργούνται περιορισμοί στη δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν θα υπάρχουν πλέον μέγιστα μεγέθη ομάδων.

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί.

Η σύσταση για εργασία από το σπίτι αλλάζει σε «σπίτι αν είναι δυνατόν, στο γραφείο αν είναι απαραίτητο».

Πηγή:ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share