Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας πριν από την εγκαθίδρυση της προεδρευόμενης δημοκρατίας στην χώρα.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και συμμετείχαν αρχιερείς, μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, επικήδειο εκφώνησε ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος Παύλος.

Η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα μεταφερθεί στο Τατόι, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπου θα κηδευτεί δίπλα στους τάφους της οικογένειάς του. Θα προηγηθεί τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού Αναστάσεως.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη λειτουργία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Παράλληλα, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, oι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Επιπλέον, στη λειτουργία παρέστησαν τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, καθώς και πρώην βασιλείς.

Έξω από την Μητρόπολη Αθηνών είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών, προκειμένου να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα, του οποίου η σορός βρισκόταν από τις 6 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στη Μητρόπολη.

Πηγή:ΚΥΠΕ