X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟμάδες έρευνας και διάσωσης από 10 κράτη μέλη στη Τουρκία μετά το...

Ομάδες έρευνας και διάσωσης από 10 κράτη μέλη στη Τουρκία μετά το σεισμό ανακοίνωσαν Μπορέλ και Λέναρτσιτς

Την κινητοποίηση ομάδων έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από αίτημα της Τουρκίας για ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσαν ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ και Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Όπως αναφέρεται, μετά τον ισχυρό σεισμό 7,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, που έγινε αισθητός και στη Συρία, δέκα ομάδες έρευνας και διάσωσης σε αστικές περιοχές κινητοποιήθηκαν από τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία και τη Ρουμανία για στήριξη των ομάδων διάσωσης. Ομάδες διάσωσης έχουν προσφέρει στην Τουρκία και η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβακία.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις τουρκικές αρχές για τον συντονισμό περαιτέρω στήριξης, εάν χρειαστεί. Το δορυφορικό σύστημα Copernicus έχει επίσης ενεργοποιηθεί για την παροχή έκτακτων υπηρεσιών χαρτογράφησης.

Η ΕΕ, μέσω των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι επίσης έτοιμη να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό στη Συρία, όπου έχουν επίσης αναφερθεί θύματα.

«Οι σκέψεις μας πάνε σε όσους και όσες έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και στο γενναίο προσωπικό πρώτης επέμβασης που προσπαθεί να σώσει ανθρώπινες ζωές» καταλήγει η δήλωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share