Home Featured Ουγγαρία: 300 ζευγάρια παπούτσια για τις ζωές που χάθηκαν από το βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη

Ουγγαρία: 300 ζευγάρια παπούτσια για τις ζωές που χάθηκαν από το βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη

0
Ουγγαρία: 300 ζευγάρια παπούτσια για τις ζωές που χάθηκαν από το βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη

Πολίτες στην Ουγγαρία έβγαλαν 300 ζευγάρια παλιά παπούτσια στην όχθη του ποταμού Δούναβη στη Βουδαπέστη, για να τιμήσουν τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της 15ης Μαρτίου στο θέατρο της Μαριούπολης.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, οι διοργανωτές του μνημείου ανέφεραν ότι τα παπούτσια τοποθετήθηκαν δίπλα σε ένα υπάρχον μνημείο «Παπούτσια στην όχθη του Δούναβη», το οποίο τιμά τη σφαγή των Ούγγρων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να λάβουν όλα τα δυνατά μέτρα για να τερματιστεί αυτή η τραγωδία. Μέχρι να συμβεί αυτό, εδώ θα εμφανιστούν νέα παπούτσια».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους διοργανωτές του μνημείου σε μια ανάρτηση στο Facebook και είπε ότι οι ακτιβιστές εμπνεύστηκαν από την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στην οποία αναφέρθηκε στο ουγγρικό εβραϊκό μνημείο.

Ο Κουλέμπα πρόσθεσε, «Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη στιγμή, μπροστά στα μάτια μας. Επομένως, δεν αρκεί να συμπονάμε τώρα, πρέπει να το αποδείξουμε με συγκεκριμένες πράξεις».

Πηγή:www.ertnews.gr