Home Featured Ουκρανία: Nέες συνομιλίες Μόσχας και Κιέβου στη Τουρκία – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι μάχες

Ουκρανία: Nέες συνομιλίες Μόσχας και Κιέβου στη Τουρκία – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι μάχες

0
Ουκρανία: Nέες συνομιλίες Μόσχας και Κιέβου στη Τουρκία – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι μάχες

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιούνται σήμερα οι νέες συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας, με τις προσδοκίες για θετικές εξελίξεις να παραμένουν χαμηλές. Το καλύτερο που μπορεί να περιμένει το Κίεβο από τις συνομιλίες στην Τουρκία, είναι μία συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ανέφερε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντιμίτρι Κουλέμπα.

Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας ξεκινούν στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλωσόρισε νωρίτερα τις δύο αντιπροσωπείες τονίζοντας ότι η χώρα του δεν είναι μεσολαβητής, αλλά θα προσφέρει ό, τι χρειάζεται για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο, για αεροπορική επιδρομή. «Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram. Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

“Η Μαριούπολη βρίσκεται στα χέρια των κατακτητών” δήλωσε ο δήμαρχος της κατεστραμμένης πόλης, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε τουλάχιστον 5.000 από την αρχή της ρωσικής εισβολής. Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο του Ιρπίν, στο Κίεβο.

“Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν χρήση απαγορευμένων όπλων και συγκεκριμένα βομβών διασποράς, στις περιοχές της Οδησσού και της Χερσώνας“, ανέφερε η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι διαθέτει αποδείξεις.

Περισσότεροι από 1.000 μισθοφόροι της διαβόητης ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Από πλευράς του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε για μία ακόμη φορά χθες Δευτέρα το βράδυ από τις δυτικές χώρες να αυστηροποιήσουν άμεσα τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, επιβάλλοντάς της μεταξύ άλλων και εμπάργκο στις πωλήσεις πετρελαίου.

Στο μεταξύ, δεν ανακαλεί τις δηλώσεις του ο Μπάϊντεν και επιμένει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι «δεν αλλάζει την πολιτική των ΗΠΑ» απέναντι στη Ρωσία και τον Πούτιν, τονίζοντας πως εξέφρασε την προσωπική του άποψη.

Πηγή:www.ertnews.gr