X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟυκρανία, Συρία και διμερής συνεργασία στην ατζέντα Λαβρόφ στη Τουρκία, σύμφωνα με...

Ουκρανία, Συρία και διμερής συνεργασία στην ατζέντα Λαβρόφ στη Τουρκία, σύμφωνα με εκπρόσωπο ρωσικού ΥΠΕΞ

Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 6-7 Απριλίου, έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Αναμένεται να συζητηθεί η διμερής συνεργασία, ειδικά στους τομείς υψηλού αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σε εμπόριο, ενέργεια και τουρισμό, αλλά και επίκαιρα ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς ημερήσιας διάταξης, όπως η Ουκρανία, η ειρηνική διευθέτηση στη Συρία και το Ν.Καραμπάχ, καθώς και θέματα Κεντρικής Ασίας και Αφγανιστάν.

Κατά τη Μαρία Ζαχάροβα θα προσδιοριστούν και οι περαιτέρω διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα, μία εξ αυτών, όπως έχει γίνει γνωστό θα είναι η τετραμερής συνάντηση των Υφυπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και Συρίας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η τετραμερής θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Μόσχα και όπως αποκάλυψε ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Αμίρ Αμπντουλαχιάν, κεντρικός σκοπός της είναι «η προσέγγιση των απόψεων Τουρκίας και Συρίας». Ο Ιρανός ΥΠΕΞ είχε χθες συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ στη Μόσχα και μετά από αυτήν δήλωσε ότι «Τεχεράνη και Μόσχα επίσης θα καταβάλουν προσπάθειες ώστε να πλησιάσουν τις απόψεις τους [σ.σ. Άγκυρας και Δαμασκού] και εάν σε αυτές τις συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα οριστούν κάποια πλαίσια, τότε η επόμενη συνάντηση μπορεί να διεξαχθεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών».

Η συνάντηση αυτή σε επίπεδο υφυπουργών επρόκειτο να γίνει στη Μόσχα στα μέσα Μαρτίου, όμως αναβλήθηκε για αρχές Απριλίου και όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές έχει σκοπό να προετοιμαστεί μια συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share