Home Featured Ουκρανία: Τουλάχιστον 198 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά και 1.115 τραυματίες-Συνεχίζεται η Ρωσική Εισβολή

Ουκρανία: Τουλάχιστον 198 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά και 1.115 τραυματίες-Συνεχίζεται η Ρωσική Εισβολή

0
Ουκρανία: Τουλάχιστον 198 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά και 1.115 τραυματίες-Συνεχίζεται η Ρωσική Εισβολή

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως δήλωσε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών. Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, αναφέρει ότι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις τη νύχτα στο Κίεβο, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αναφερόταν μόνο σε πολίτες.

Πρόσθεσε, δε, ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Κίεβο, αλλά είπε ότι δραστηριοποιούνται ρωσικές ομάδες από σαμποτέρ.

Νωρίτερα, τα διεθνή μέσα μετέδωσαν ότι πολυκατοικία που βρίσκεται στον αριθμό 6 της λεωφόρου Λομπανόφσκι στο Κίεβο χτυπήθηκε από πυραύλους ή ρουκέτες το Σάββατο. Οι αρχές βρίσκονται στο σημείο, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή της βορειοανατολικής πόλης Σούμι ανακοίνωσε πως αυτή την ώρα διεξάγονται μάχες στους δρόμους της πόλης και κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.