X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟυκρανικό ήταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στο Κίεβο

Ουκρανικό ήταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στο Κίεβο

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που καταρρίφθηκε χθες βράδυ στο Κίεβο ήταν δικό της, και χάθηκε ο έλεγχος του εξαιτίας πιθανολογούμενης τεχνικής βλάβης.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόκειται για ένα Bayraktar TB2, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση στην περιοχή του Κιέβου. «Πρόκειται πιθανότατα για τεχνική βλάβη, η οποία διερευνάται», υπογραμμίζεται σχετικά με την απώλεια ελέγχου που οδήγησε στην απόφαση για την κατάρριψή του. Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο προσωπάρχης του Ουκρανού Προέδρου, ο Αντρίι Γέρμακ, έκανε λόγο σε ανάρτηση του στο Telegram για κατάρριψη «εχθρικού drone» στο Κίεβο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Κολομβιανός Πρόεδρος, Γουστάβο Πέτρο, σε επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία, απηύθυνε έκκληση χθες Πέμπτη να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, 14 μήνες και πλέον μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

«Η θέση της Λατινικής Αμερικής είναι πως πρέπει να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία, διότι έχουμε υποστεί εξάπλωση της πείνας λόγω της ανόδου των τιμών των τροφίμων», υπογράμμισε ο κ. Πέτρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα El País.

«Δεν θέλουμε αυτός ο πόλεμος να συνεχιστεί», συνέχισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, αποφεύγοντας να επιρρίψει ευθύνες για την ένοπλη σύρραξη. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ χθες, ο κ. Πέτρο επισήμανε εξάλλου πως οι θάνατοι στη Λατινική Αμερική, εξαιτίας του λεγόμενου «πολέμου κατά των ναρκωτικών», που χαρακτηρίζει χρεοκοπημένο, είναι περισσότεροι από αυτούς των πολέμων στην Ουκρανία, στη Συρία ή στο Ιράκ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share