Home Featured Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Εν αναμονή των δύο ημιτελικών ο ποδοσφαιρικός πλανήτης

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Εν αναμονή των δύο ημιτελικών ο ποδοσφαιρικός πλανήτης

0
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Εν αναμονή των δύο ημιτελικών ο ποδοσφαιρικός πλανήτης

Εν αναμονή των δύο μεγάλων ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ βρίσκονται οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο.

Αργεντινή και Κροατία, ανοίγουν αύριο Τρίτη την αυλαία της ημιτελικής φάσης, ενώ την Τετάρτη συγκρούονται η Γαλλία με το Μαρόκο. Και στους δύο αγώνες υπάρχει φαβορί, που είναι η Αργεντινή και η Γαλλία, ωστόσο το Μουντιάλ του Κατάρ απέδειξε ότι πρόκειται σε ένα μεγάλο βαθμό για το Μουντιάλ των εκπλήξεων.

Την Τρίτη στις 21:00, στο Στάδιο Lusail Iconic, η Αργεντινή του Μέσι αντιμετωπίζει την Κροατία του Μόντριτς.

Οι δύο ομάδες πέρασαν δια πυρός και σιδήρου στα ημιτελικά, καθώς ξεπέρασαν τα εμπόδια της Ολλανδίας και της Βραζιλίας στη διαδικασία των πέναλτι σε δύο συγκλονιστικούς σε εξέλιξη προημιτελικούς.

Η Αργεντινή αν και δέχθηκε την ισοφάριση σε 2-2 στο 11ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «4» αφού οι εκτελεστές των πέναλτι ήταν πιο ψύχραιμοι από τους Ολλανδούς. Η «αλμπισελέστε» κατάφερε να επικρατήσει με 4-3 στα πέναλτι των «οράνιε» και να βρεθεί μια ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό.

Από την άλλη, η Κροατία αν και το μεγάλο αουτσάιντερ του προημιτελικού με τη Βραζιλία κατάφερε να βγει νικήτρια από την αναμέτρηση, η οποία επίσης κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Κροάτες κατάφεραν να απαντήσουν τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της παράτασης στο γκολ του Νεϊμάρ στο 105΄ και να στείλουν τον αγώνα στη ρώσικη ρουλέτα. Εκεί, επικράτησαν με 4-2 με τον τερματοφύλακα τους Λιβάκοβιτς να αποκρούει το πέναλτι  του Ροντρίκο και τον Μαρκίνιος να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Μαρόκο θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 21:00 στο Στάδιο Al Bayt, στο Al-Khor.

Η κάτοχος του τροπαίου Γαλλία και φαβορί για την κατάκτηση κέρδισε στα προημιτελικά την Αγγλία με 2-1 σε έναν συναρπαστικό αγώνα, στον οποία τα «Τρία λιοντάρια» έχασαν πέναλτι με τον Κέιν και την ευκαιρία να στείλουν το παιγνίδι στην παράταση, μόλις πέντε λεπτά πριν την λήξη.

Στον άλλο προημιτελικό, η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, Μαρόκο, κατάφερε να «πετάξει» εκτός Μουντιάλ την Πορτογαλία επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του En-Nesyri στο 42΄.

Πηγή:ΚΥΠΕ