X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022: Η μάχη του πρώτου σκόρερ καθώς αρχίζει η φάση...

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Η μάχη του πρώτου σκόρερ καθώς αρχίζει η φάση των «16»

Σε νέα φάση εισέρχεται η μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (Χρυσό Παπούτσι) του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στα γήπεδα του Κατάρ, καθώς αρχίζουν σήμερα Σάββατο οι νοκ αγώνες για την φάση των «16».

Με βάση τα κριτήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) το Χρυσό Παπούτσι αποδίδεται στον ποδοσφαιριστή που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας νικητής του σημαντικής αυτής διάκρισης θα είναι αυτός με τις περισσότερες ασίστ, ενώ αν και εκεί προκύψει ισοβαθμία, νικητής θα είναι αυτός με τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής.

Την «κούρσα» οδηγούν πέντε ποδοσφαιριστές με τρία γκολ. Πρόκειται για τους Άλβαρο Μοράτα (Ισπανία), Κίλιαν Μπαπέ (Γαλλία), Μάρκους Ράσφορντ (Αγγλία), Κόντι Χάκπο (Ολλανδία). Τρία γκολ πέτυχε και ο Ενέρ Βαλένσια, αλλά η ομάδα του, Ισημερινός, έχει αποκλειστεί.

Ακολουθεί μια πλειάδα ποδοσφαιριστών με δύο γκολ. Πρόκειται για τους Ρίτσου Ντοάν (Ιαπωνία), Μπριλ Εμπόλο (Ελβετία), Μπρούνο Φερνάντες (Πορτογαλία), Κο Γκουεσούγκ (Κορέα), Ολιβιέρ Ζιρού (Γαλλία), Αντρέι Κράμαριτς (Κροατία), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Ρισάρλινσον (Βραζιλία), Μπουκάιο Σάκα (Αγγλία) και Φεράν Τόρες (Ισπανία).

Από δύο γκολ έχουν πετύχει επίσης οι Βίνσεντ Αμπουμπακάρ (Καμερούν), Σαλέμ αλ Νταουσάρι (Σαουδ. Αραβία), Τζεορτζιάν Αρασκασέτα (Ουρουγουάη), Κάι Χάβερτζ (Γερμανία), Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (Σερβία) και Μέχντι Ταρεμί (Ιράν) με τις ομάδες τους ωστόσο να έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Το Χρυσό παπούτσι στο Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας κέρδισε ο αρχηγός τη Αγγλίας, Χάρι Κέιν, ο οποίος είχε πετύχει έξι γκολ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share