X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τραγούδησε και χόρεψε ο Μέσι μετά τη νίκη επί...

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τραγούδησε και χόρεψε ο Μέσι μετά τη νίκη επί του Μεξικού

Ένας Λιονέλ Μέσι, χωρίς φανέλα, τραγούδησε και χόρεψε με συμπαίκτες του τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αφού οδήγησε την Αργεντινή σε μια συναισθηματικά φορτισμένη νίκη επί του Μεξικού που αναβίωσε το όνειρό του για κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή.

Οι σκηνές του πάρτι στα καμαρίνια – ο Μέσι αναπηδά με τα δύο χέρια στον αέρα, ο τερματοφύλακας Emiliano Martinez να χορεύει σε ένα τραπέζι – έδειξαν πόσο πολύ σημασία έχει αυτό το τουρνουά ποδοσφαίρου για την Αργεντινή και τον αρχηγό της, στην πέμπτη και τελευταία του ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο.

Η Αργεντινή έχει μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στο Κατάρ, αλλά έχει την μεγαλύτερη πίεση από τις περισσότερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αγωνίζεται να επαναφέρει την αήττητη πορεία που είχε για τρία χρόνια πριν από την έναρξη της διοργάνωσης( 36 αγώνες χωρίς ήττα).

Έτσι, ήταν λογικό μετά τη νίκη επί του Μεξικού με 2-0, να απελευθερωθούν οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής, από την ένταση που τους διακατείχε, μετά την ήττα στον εναρκτήριο αγώνα από τη Σαουδική Αραβία. Αν και στην πραγματικότητα άσκησαν πίεση στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια μέτρια ομάδα του Μεξικού, πανηγύρισαν σαν να είχαν κερδίσει το ίδιο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Έφυγε ένα βάρος από τον ώμο μας», είπε ο 35χρονος Μέσι, για τον οποίο αυτό το τουρνουά είναι πλέον το καλύτερο από όλα και αποτελεί το τέλος της εκθαμβωτικής καριέρας του για την Εθνική και για την ίδια την Αργεντινή.

Αφού σημείωσε το πρώτο γκολ εναντίον του Μεξικού και το δεύτερο από τα τρία της Αργεντινής στο τουρνουά, ο Μέσι έτρεξε προς τους οπαδούς που ζητωκραύγαζαν από χαρά. Ο βοηθός προπονητής Πάμπλο Αϊμάρ, που ήταν το είδωλο του Μέσι στην παιδική του ηλικία, δάκρυσε στον πάγκο της ομάδας.

Ο προπονητής της Αργεντινή Λιονέλ Σκαλόνι ήταν χαρούμενος που έβλεπε τους παίκτες του να απολαμβάνουν τις στιγμές στα αποδυτήρια, αλλά ξέρει ότι το βάρος των προσδοκιών εξακολουθεί να πιέζει τους παίκτες του. Ακόμη και ο Μέσι φαινόταν αργός και έκανε βασικά λάθη πριν σκοράρει εναντίον του Μεξικού και επανέλθει στον παίκτη που όλοι γνωρίζουν.

«Είναι δύσκολο να κάνεις τον κόσμο να καταλάβει ότι αύριο ο ήλιος θα λάμψει είτε χάσεις είτε κερδίσεις», είπε ο Σκαλόνι, προσπαθώντας να καταδείξει στον κόσμο την συνεχή πίεση που υπάρχει γύρω από την ομάδα του.

“Η ευτυχία διαρκεί μόνο μερικά λεπτά. Πρέπει να βρούμε αυτή τη συναισθηματική ισορροπία, είτε νικήσουμε είτε χάσουμε”, σημείωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share