Home Featured Παγκόσμιο Κύπελλο: Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, η Κροατία στους «8» του Μουντιάλ, νικώντας 3 – 1 στα πέναλτι την Ιαπωνία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, η Κροατία στους «8» του Μουντιάλ, νικώντας 3 – 1 στα πέναλτι την Ιαπωνία

0
Παγκόσμιο Κύπελλο: Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, η Κροατία στους «8» του Μουντιάλ, νικώντας 3 – 1 στα πέναλτι την Ιαπωνία

Στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκε η Κροατία, νικώντας 3 – 1 στα πέναλτι την Ιαπωνία και έχοντας ως πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, Λιβάκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι των Ιαπώνων.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα, ο οποίος μετατράπηκε σε ντέρμπι, έμεινε στην ισοπαλία 1 – 1.

Οι Ιάπωνες οι οποίοι στάθηκαν για ακόμη ένα παιχνίδι αρκετά καλά στο γήπεδο, επέλεξαν τις αντεπιθέσεις και απείλησαν αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο την Κροατία, η οποία είχε, ωστόσο, τον έλεγχο της μπάλας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν σε μια αντεπίθεση, ο Μαέντα να δώσει το προβάδισμα στην Ιαπωνία στο 43’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κροατία έλεγξε πλήρως τον ρυθμό και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Πέρισιτς στο 55΄ με φοβερή κεφαλιά, χωρίς, ωστόσο, μέχρι τη λήξη του αγώνα να πετύχει δεύτερο γκολ με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι.

Η κατοχή της μπάλας για την Κροατία ανήλθε στο 59% και της Ιαπωνίας στο 41%, με τους Κροάτες να έχουν 17 σουτ (4 στην εστία) έναντι 13 των Ιαπώνων (4 στην εστία). Οι Ιάπωνες κέρδισαν 8 κόρνερ έναντι 5 των Κροατών.

Στην διαδικασία των πέναλτι αναδείχθηκε ήρωας ο τερματοφύλακας της Κροατίας, Λιβάκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε το 1ο, το 2ο και το 4ο πέναλτι.

Ο αντίπαλος της Κροατίας θα προκύψει από το Βραζιλία – Νότια Κορέα που θα διεξαχθεί απόψε.

https://www.youtube.com/watch?v=eSZSBX5Gi8M

Πηγή:ΚΥΠΕ