Home Featured Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κέρδισαν και πάνε για «τελικό» πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κέρδισαν και πάνε για «τελικό» πρωταθλήματος

0
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κέρδισαν και πάνε για «τελικό» πρωταθλήματος

Με νίκες προχώρησαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στην 6η αγωνιστική των play off και πλέον πολλά θα κριθούν στον μεταξύ τους αγώνα της Κυριακής στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τελικός τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός, με δύο γκολ απ’ τους δύο φορ του Φώτη Ιωαννίδη και Άντρας Σπόραρ στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασε νικηφόρα και απ’ τον Βόλο, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-0 στο «Πανθεσσαλικό».

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, κέρδισε με το εμφατικό 4-0 τον ΠΑΟΚ στην ΟΠΑΠ Αρένα και ετοιμάζεται για το ντέρμπι τίτλου της Κυριακή. Ο Τσούμπερ (21΄), ο Μουκουντί (24΄), ο Γκαρσία (77΄) και ο Φερνάντες (86΄) πέτυχαν τα γκολ της Ένωσης, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 10ο λεπτό, λόγω αποβολής του Κάργα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Άρης επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», και πλέον με επτά βαθμούς πιο πάνω από τον Βόλο, κλείδωσε την 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στη νίκη χάρη στο απευθείας κόρνερ του Λουίς Πάλμα (36′) και το γκολ του Μπριάν Νταμπό (65′), ενώ για τους «ερυθρόλευκους» μείωσε με πέναλτι ο Σεντρίκ Μπακαμπού (70′).

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Super League έχουν ως εξής:  

ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός   0-2

Αρης – Ολυμπιακός          2-1

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ                 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 32 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός      75

2. ΑΕΚ               75

3. Ολυμπιακός        63

4. ΠΑΟΚ              60

5. Άρης              47

6. Βόλος             40

Πηγή:ΚΥΠΕ