Home ΤΟΜΕΙΣ Πανικός καθώς Τουρκία και Συρία συγκλονίζονται ξανά από σεισμό 6,3 ρίχτερ

Πανικός καθώς Τουρκία και Συρία συγκλονίζονται ξανά από σεισμό 6,3 ρίχτερ

0
Πανικός καθώς Τουρκία και Συρία συγκλονίζονται ξανά από σεισμό 6,3 ρίχτερ

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη νότια Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία αργά τη Δευτέρα, προκαλώντας πανικό και προκάλεσε περαιτέρω ζημιές σε κτίρια δύο εβδομάδες μετά τον χειρότερο σεισμό στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Δύο δημοσιογράφοι του Reuters ανέφεραν ότι οι δονήσεις ήταν ισχυρές και διαρκείς, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και αφήνοντας σκόνη στον νυχτερινό αέρα στην κεντρική πόλη της Αντιόχειας, όπου βρισκόταν το επίκεντρο. Έγινε επίσης αισθητός στην Αίγυπτο και τον Λίβανο, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Reuters.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε μικρό βάθος 2 χιλιομέτρων.

Η αστυνομία περιπολούσε την πόλη ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό κοντά στο κέντρο της πόλης. Δύο άνθρωποι λιποθύμησαν, ενώ κόσμος γέμισε τους δρόμους γύρω από το κεντρικό πάρκο κάνοντας κλήσεις έκτακτης ανάγκης σε κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο μεγαλύτεροι σεισμοί που έπληξαν στις 6 Φεβρουαρίου, οι οποίοι συγκλόνισαν επίσης τη γειτονική Συρία, άφησαν πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγους και σκότωσαν πολύ περισσότερους από τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των 46.000 ανθρώπων και στις δύο χώρες.

Μικρότεροι σεισμοί έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά ο σεισμός της Δευτέρας ήταν ο μεγαλύτερος από τις 6 Φεβρουαρίου.

Η τουρκική υπηρεσία καταστροφών AFAD προέτρεψε τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τις ακτές της Μεσογείου για πιθανή άνοδο των υδάτων κατά 50 εκατοστά λόγω του σεισμού.

Πηγή:ΚΥΠΕ