X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠάνω από 25.000 τα κρούσματα COVID-19 στη Νότια Κορέα, ενώ η Βόρεια...

Πάνω από 25.000 τα κρούσματα COVID-19 στη Νότια Κορέα, ενώ η Βόρεια Κορέα μιλά για καλά αποτελέσματα στη μάχη κατά του ιού

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης επιβεβαιώθηκαν 25.125 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 43 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας  έφθασε τις 23.885 νεκρούς.

Η εξάπλωση του ιού επιβραδύνθηκε από τα μέσα Μαρτίου, όταν καταγράφηκε ρεκόρ 620.000 και πλέον μολύνσεων.

Η κορύφωση του κύματος αποδόθηκε στην πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον, ειδικότερα στην υποπαραλλαγή BA.2. Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση, που θεωρείται δείκτης-κλειδί, μειώθηκε στους 251.

Έχει εμβολιαστεί πλήρως το 86,8% του πληθυσμού (44,56 εκατ. από τους 52 εκατ. κατοίκους) της Νότιας Κορέας, ενώ το 64,8% (33,25 εκατ.) έχει λάβει αναμνηστικές δόσεις, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Βόρεια Κορέα

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας κατέγραψαν δύο θανάτους και άλλες 263.370 περιπτώσεις ανθρώπων με «πυρετό» , μερικές ημέρες μετά την επιβεβαίωση του πρώτου ξεσπάσματος της πανδημίας τ, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 65 νεκρούς επί συνόλου 2,24 εκατομμυρίων μολύνσεων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Δεν διευκρινίζεται αν ή πόσοι από τους ασθενείς επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ούτε εάν πράγματι οι θάνατοι οφείλονταν σε επιπλοκές της COVID-19, καθώς η χώρα δεν διαθέτει τα μέσα για να κάνει μαζικές εξετάσεις.

Οι αρχές θεωρούν πως επιτυγχάνουν «καλά αποτελέσματα» στην προσπάθεια να ελεγχθεί η κρίση, καθώς η παραγωγή συνεχίζεται «ομαλά» στη βιομηχανία και στη γεωργία, ενώ γίνονται προετοιμασίες για την επίσημη κηδεία πρώην στρατηγού.

Στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανησυχούν για το ενδεχόμενο να προκύψουν θανάσιμες νέες παραλλαγές του ιού εάν η εξάπλωση συνεχιστεί ανεξέλεγκτη.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της για την COVID-19, δεν διαθέτει κανένα φάρμακο σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και μοιάζει να βασίζεται σε αντιβιοτικά ευρέος φάσματος.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να χορηγήσουν βοήθεια στις βορειοκορεάτικες αρχές για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση.

Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 1.183 κρούσματα του SARS-CoV-2, τα 193 με συμπτώματα και 990 ασυμπτωματικά, ενώ δεν υπέκυψε κανένας ασθενής.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα, όπου εντοπίστηκε πριν από δύο χρόνια και πλέον ο νέος κορονοϊός, παραμένει στις 5.218 νεκρούς επί συνόλου 222.775 μολύνσεων με συμπτώματα της λοίμωξης. Θεωρείται γενικά υποτιμημένος από τους περισσότερους ειδικούς.

Βιετνάμ

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.716 κρούσματα και πρόσθεσαν 1.012 τα οποία εκκρεμούσε να επαληθευτούν εργαστηριακά, με το σύνολο να φθάνει τα 10.704.524. Ο θάνατος ενός ασθενούς εξαιτίας επιπλοκών αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στις 43.073 νεκρούς.

Στο κράτος 96 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν χορηγηθεί κάπου 218,1 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Ουρουγουάη

Ο Ουρουγουανός Πρόεδρος Λουίς Λακάγιε Που εξέφρασε την ανησυχία του την Πέμπτη για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, περίπου έναν μήνα αφού η χώρα της Λατινικής Αμερικής τερμάτισε την κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης που είχε κηρύξει.

«Ο υπουργός Υγείας έκανε κάποιες συστάσεις που πρέπει να εφαρμόσουμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην έγκριση της χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίων στους πιο ηλικιωμένους και σε συγκριμένες κατηγορίες πληθυσμού.

Οι αρχές κατέγραψαν 5.549 κρούσματα του SARS-CoV-2 από την 8η ως τη 14η Μαΐου, σχεδόν διπλάσια από τις 2.830 της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τις 7.215 νεκρούς  επί συνόλου 908.078 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share